Инфо

18. јул 2019.18. јул 2019.
ШАМПИОНИ СРБИЈЕ!
ВАТЕРПОЛО: ПРВЕНСТВО ДО 11 ГОДИНА

ШАМПИОНИ СРБИЈЕ!

Сениори су пре месец и по дана постали шампиони Србије, први пут у историји, но ту шабачки ватерполо није завршио са освајањем највећих трофеја ове сезоне. Достигнуће сениора поновили су и млађи. ШАБАЦ је шампион Србије у конкуренцији сениора, али и играча рођених 2008. године и касније!
Генерација која је од раније проглашена једном од најбољих, најталентованијих у клубу, односно генерација од које се велика достигнућа очекују и на највишем нивоу, почиње да стиче навику шампионских остварења. Дечаци предвођени тренерима Немањом Личанином и Мирославом Петровићем оставили су све, баш све иза себе. Победили су јаче, познатије клубове, екипе које су квантитативно испред и подогли победнички пехар.
Осим великог успеха, посебно импонује начин на који су досегли титулу. На финалном турниру у Београду одиграли су четири меча и остварили исто толико победа и то на какав начин. У првом колу су Шапчани победили „Бечеј“ 21:4, потом „Нови Београд“ 16:3 и за потврду првог места и пласмана у финале, савладан је обреновачки „Тент“ 7:1. У другој групи су се нашли: Земун, Партизан, Војводина и Партизан 2. Партизан 2 је доминирао, победио све, изборио финале, но тамо, иако је био домаћин, није имао шансе.
Шапчани су сигурно, рутински и убедљиво победили ривала великог имена, 15:7 и освојили звање најбољих у Србији.
-Поносни смо на наше младе шампионе. Уз овакав рад, приступ, ентузијазам који показују на тренинзима и утакмицама, уверени смо, тек следе нове титуле и успеси за њих, надамо се у капици нашег клуба. Осим добре сениорске екипе, велику пажњу поклањамо млађим категоријама, јер наш циљ је да Шабац буде познат и по доброј школи ватерпола која квалитетом може да парира клубовима, не само у Србији, већ и региону, те да ускоро и окосницу сениорске екипе чине момци поникли баш на Градском базену – рекли су у клубу после освајања нове титуле.
Подсећамо, једнако доминантно „чивијаши“ су деловали и на полуфиналном турниру где су редом побеђивали: Партизан (11:6), ТАШ (16:4) и Врачар (26:0). Укупна гол разлика на полуфиналу и финалу 97:18!
Сташа на Европском
Док су се млађи борили за титуле, они старији, бранећи боје САВЕ почели окршаје у Другој лиги „Север“, једна дама у базену играла је на највећој европској смотри ватерпола за свој узраст. СТАША ИЛИЋ, чланица Шапца наступила је на Европском првенству за кадеткиње (узраст до 15 година) одржаном у Русији.
У групној фази такмичења Србија је изгубила од Шпаније, а потом савладала Израел, да би у осмини финала боље биле кадеткиње Хрватске.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa