Инфо

29. август 2019.29. авг 2019.
Награда за најбоље
ДОГАЂАЈИ

Награда за најбоље

Новина у спортским активностима у граду – спортске игре градских Месних заједница. МЗ “Баир” одличан организатор ових првих спортских игара и свеукупни победник. За такмичаре МЗ Баир награда – једнодневни излет у Соко Бању. Председница МЗ Марина Митровић – хвала такмичарима, поносна сам на сарадњу и активности свих чланова Савета МЗ. Игре су подстрек за бављење спортом младих у нашој МЗ и граду
Прошле недеље у Шапцу су одражане прве спортске игре градских месних заједница. Домаћин је била Месна заједница “Баир”. Марина Митровић, председница МЗ, са члановима Савета одлично су организовали ове прве спортске игре, добро се припремили за исте, и резултати нису изостали.

У овим првим спортским играма градских месних заједница учешће су узеле свих десет Месних заједница са преко 300 такмичара. У играма су из сваке МЗ подједнако учествовале и мушка и женска екипа. Уз велики труд и залагање такмичара, и част своје Месне заједнице сви такмичари су показали велику вештину и залагање у свим спортским дисциплинама, посебно дисциплину пожртвованост, па су тако постизани и значајни резултати и појединци истицали. Тако је Анђела Вешић са Баира била најбољи голман на турниру у женском фудбалу, а Милица Вешић је за два дана турнира постигла десет голова и постала најбољи стрелац турнира. Сличних резултата и истицање појединаца било је и у другим спортовима, па су тако Баирци дошли до титуле најбољи у овим првим спортским играма у градским МЗ.
И ово да кажемо – за ове игре и спортско ривалство међу градским МЗ, међу младима, владало је велико интересовање па су се на теренима сви својски трудили за “образ” своје МЗ. Код Баираца, рецимо, један од тренера био је и Саша Коларић, бивши голман “Мачве”.

У МЗ Баир веома су поносни на своје такмичаре, на њихове спортске и другерезултате и спортско понашање, па је Савет МЗ одлучио да све такмичаре награди једнодневним излетом у Соко Бању. Тај излет био је протеклог викенда. На излет су ишли сви такмичари, тренери и остали чланови МЗ који су имали своју улогу током игара, а то су: Ана Михајловић, Сара Богдановић, Теодора Михајловић, Тања Граовац, Тијана Михаиловић, Милица Вешић, Андријана Михаиловић, Тамара Максимовић, Милица Михаиловић, Небојша Ранковић, Душан Максимовић, Игор Милошевић и Иван Милошевић.
Овакве спортске игре, иако су аматерске, траже од организатора поред труда и доста материјалних средстава. У МЗ Баир, познато је, да су жене врло активне у свим организованим активностима. За ове спортске игре оне су, њих десет, под руководством Миланке Петровић, за све такмичаре спремиле храну и тако уштеделе Месној заједници 60 хиљада динара. По одлуци Савета МЗ ова уштеђевина употребљена је за награду свим спортистима који су бранили част МЗ, тако што су бесплатно ишли на једнодневни излет у Соко Бању.

За време боравка у Соко Бањи разговарали смо са председницом МЗ Баир Марином Митровић. У најкраће она нам рече: у МЗ веома смо задовољни добром организацијом ових игара и највише постигнутим спортским резултатима наше омладине. У ову нашу активност активно су били укључени сви чланови Савета МЗ, и успшено обавили свој посао. Овај излет је награда нашој омладини што су нас овако часно представљали и били најбољи. Ми се поносимо са њима.
Иначе, МЗ Баир, према својим могућностима, редовно се укључује и помаже у свим активностима, нарочито хуманитарним. Недавно смо донирали Медицинској школи један пројектор, њима веома поребан, и наградили ђаке генерација у Медицинској школи и Гимназији. Веома смо задовољни радом чланова Савета МЗ и многим другим члановима који су увек спремни да се укључе у неку од наших активности. Да поменем и то да је наша З недавно пружола помоћ и фондацији “Хумано срце”, за њихову кухињу деци са свратишта, рече на крају председница Марина Митрови.
Браво, Баирци!
Стеван Стојановић

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa