Инфо

12. септембар 2019.12. сеп 2019.
ОМЕРОВА „ЗЛАТНА БРОНЗА“
БОКС: ЕВРОПСКА МЕДАЉА ЗА ШАБАЧКИ БОКС

ОМЕРОВА „ЗЛАТНА БРОНЗА“

Можда некада говоримо преемотивно, нерационално када издижемо успехе шабчког спорта проглашавајући их лидерима у Србији. Ипак, чешће су те оцене добро поткрепљене фактичким показатељима. Верујемо у светлију будућност српског бокса, а њу могу донети само боксери из нашег града. Претходне године јуниорско злато и бронза, а ове јесени једина српска медаља европског нивоа дошла је из песница нашег боксера. ОМЕР АМЕТОВИЋ је трећи омладинац Европе у перо-лакој категорији (46-49 кг)!
Српски репрезентативац и члан клуба „Живорад Рајшић“ после бронзе из Русије 2018. године, освојио је одличје истог сјаја и у старијој конкуренцији на Европском првенству за младе одржаном у Софији. Добру форму коју је наговештавао током целе године, потврдио је у бугарској престоници остваривши две победе. У првом колу је, у одличном дуелу, савладао репрезентативца Молдавије ВАДУВУ поенима 3:2, да би у четвртфиналу медаљу обезбедио још бољим наступом против Италијана ПЛАТАНИА где је славио једногласном одлуком судија 5:0. Није поражен у полуфиналу од домаћег репрезентативца, већ је морао, по захтеву лекара, да преда дуел после прве рунде због повреде руке, иако је у почетним минутима показао више.
-Морамо бити задовољни, посебно када се узме у обзир да је услед недостатка услова спровео краће припреме. Он има потецијал и за титулу, уверени смо да ће то и остварити у наредним годинама – истакли су у његовом клубу.
У Бугарској Србију је представљао и СЕМИЗ АЛИЧИЋ, европски јуниорски шампион, члан „Мачве“. Он је застао на корак од медаље, прегласавањем судија поражен је од ЛАЛМПРОПУЛОСА (Грчка) 3:2, иако је оцена свих, неутралних посматрача да је Семиз показао више и заслужио бар бронзу.
Медаља Аметовића је и прва омладинска за нашу земљу после 12 година.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa