Инфо

31. октобар 2019.31. окт 2019.
Недалеко од изненађења
РУКОМЕТ: СЕХА ЛИГА

Недалеко од изненађења

Прво полувреме у Загребу је било у складу са очекивањима већине, друго реализација сна већине навијача Металопластике. У Загребу није нико очекивао ништа од „плавих“, али иако нису донели ни бод, донели су можда наду у још коју победу у регуларном делу.
Није неизвесност и аплаузе Шапчанима наговестио први део. Загреб је контролисао све, игру, резултат. Овај део се састојао од мини серија домаћина са малим паузама у којима гост покушава да сачува неки прикључак. Нико се није издвајао у редовима шампиона Хрватске индивидуално, но колективно су изгледали нерешиво. Најпре 3:0, потом 3:1 серија и највећа, 7:1 између 22. и 30. Минута. Пауза на плус седам, реалан је био само двоцифрен минус на крају.
Ипак, као да је друга „пластика“ изашла у наставку. Пре тога збуњени момци, постали су горопадни, сигурни, борбени, „жилави“. Бомаштар је имао своје вече на голу и практично започињао контранападе рутински претваране у гол. Стрпљиво, али сигурно су топили заостатак. Сада су серије имале плаву боју. Гојковић је жељан рукомет после повреде, Дејан Бабић увек адут. Управо је потоњи смањио на 26:24 на шест минута пре краја. Нажалост, снаге је понестало и Загреб је меч привао крају, но по другом делу, незаслужено убедљиво.
Наставак је рецепт који ће, готово сигурно, бити довољан да се 7. новембра у Шапцу савалада просечни „Спартак“ из Москве.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa