Инфо

21. новембар 2019.21. нов 2019.
ПРОГРАМИРАЊЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ

Деца управљала роботима

У шабачком Стартиту протекле недеље реализован је пројекат „Учење за 21. век“ покренут од стране UNICEF-a у партнерству са Стартитом у Србији уз подршку кабинета Министарства иновација и технолошког развоја Владе Републике Србије. Ђаци ОШ “Николај Велимировић“ су имали прилику да кроз бесплатно програмирање роботића за децу стекну основна знања о програмирањима, и сами управљају роботима користећи једноставан програмски код. Најмлађи суграђани узраста од 11 до 14 година кроз обуку су се играла и упознала са роботима који могу да трче, скачу, цртају, играју, и изводе разне друге акробације.
- Нема природнијег места за иновације од Шапца. Захвални смо UNICEF-u, kоју је одабрао Шабац и Стартит центар за реализацију радионица везаних за наставу роботике. Надамо се да је ово почетак успешне сарадње са UNICEF-ом рекао је члан Градског већа – Игор Марсенић.
Обуке ће се реализовати до априла 2020. године у 12 градова широм Србије Панчеву, Суботици, Новом Саду, Београду, Новом Пазару, Чачку, Инђији, Крагујевцу, Нишу, Вршцу и Зрењанину као и Шапцу. Трајање и термини су прилагођени школским сменама.
Ова иницијатива позива и охрабрује сву децу да се пријаве, а посебно оне који немају или нису имали прилику да похађају овакве обуке.
М. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa