Инфо

21. новембар 2019.21. нов 2019.
ИНИЦИЈАТИВА СЕЛО-ГРАД ПИСАЛА ПРЕДСЕДНИКУ СРБИЈЕ

Траже састанак са Вучићем

Председништво Иницијативе село-град упутило је писмо председнику Србије Александру Вучићу у вези са актуелном ситуацијом у пољопривреди, рекао је градски одборник ове Иницијативе Драган Станковић.
Према његовим речима, ако је председник Србије примио и решио проблеме таксиста, штедиша у швајцарцима..., може и да помогне пољопривредним произвођачима.
- Половина становништва Србије се бави пољопривредом, а ове године смо доживели највећу пљачку. Цена бикова је са 2,30 евра пала на 1,85 и свако домаћинство са десет грла је доживело губитак од 3.000 евра на годишњем нивоу. Цена товљеника је варирала од 135 до 175 динара по килограму, с тим да је свега два дана била 175. С правом питамо ко је у та два дана продавао товљенике – рекао је Станковић.
Он је подсетио да субвенције за пољопривреднике касне минимум годину дана и да ни на једно писмо које су послали Министарству за пољопривреду нису добили одговор.
- Зато смо одлучили да пошаљемо писмо председнику Србије са жељом да, у сарадњи са локланим Одељењем за пољопривреду и државном Пољопривредном саветодавном и стручном службом, прими делегацију пољопривредника – додао је Станковић.

Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa