Инфо

26. децембар 2019.26. дец 2019.
ПИСМО

Нудимо сарадњу

Ја сам Мирољуб Јовановић, председник Удружења рома Јужног Баната “ЈУБАН” , чије је седиште у Панчеву. Удружење је регистровано и сходно Статуту делује на територији целе Србије, као и иностранству. Основали смо и више подружница.
Лично сам рођен у Штитару и после једног састанка одлучили смо да седиште пребацимо у Штитар. Тим поводом заказали смо састанак са председником поменуте месне заједнице господином Душаном Туфегџићем. Нажалост, у заказано време (19 часова) и дан (пре месец дана), нико из Месне заједнице, нити господин Душан се није појавио и наишли смо на закључана врата. Тако је било три пута.
Наша намера је да успоставимо ширу сарадњу. Ја, као рођени Штитарац и председник Удружења, осећам се потцењеним и превареним од стране председника месне заједнице Штитар и његових сарадника. Зато им се обраћам и на овај начин у нади да ће до састанка ипак доћи. У противном ми смо спремни и на миран протест испред месне заједнице. Сматрамо да можемо да помогнемо својим идејама и сугестијама да свима буде боље.
Овде председнику месне заједнице, желим да поставим и једно питање. Ми се боримо, између осталог, и за остварење социјалног програма. С тим у вези, како се расписује референдум у погледу изградње канализације, за месну заједницу Штитар уз обавезу да свако домаћинство које се прикључи, треба да уплати одговарајућу суму новца, која није мала. Схватамо значај посла али шта са онима који немају тај новац?
Изнео бих јавно један од предлога. Постоје фондови из којих се финансирају овако капитални пројекти( канализација ). Уз добро написани пројекат, образложење и јављање на конкурс, сматрам да би остварењем права на одговарајућа средства, знатно умањили трошкове самих мештана Штитара.
Молим још једном да се руководство месне заједнице на челу са господином Душаном Туфегџићем огласе. Верујем да им је с тим у вези на располагању и “Глас Подриња”.
На крају, поновио бих још једном, зашто се не конкурише у надлежним фондовима. Мислим да то треба знати и у све бити добро упућен.
Мирољуб Јовановић Председник Удружења рома Јужног Баната (ЈУБАН)

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa