Инфо

6. фебруар 2020.6. феб 2020.
ДЕРБИ ЗА РЕГИОН  И СРБИЈУ
ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА А1 ЛИГА

ДЕРБИ ЗА РЕГИОН И СРБИЈУ

Ривал великог имена у специфичном тренутку. Обе екипе циљају опстанак. Шабац фаворит, а победа би довела на корак од циља. Бодови и за домаћу лигу значе
Дерби је против непознатог? Наравно. ПАРТИЗАН је све само не непознат тим. То је клуб можда и највећи који је овај спорт икада имао на свету, у Србији без премца, клуб са најбољом школом на планети. Нису ни играчи непознаница, овај, нови састав играо је, и то добро, у Будви недавно, то су момци које сви знајају, али је непознаница стање и ментална снага екипе после свих дешавања у клубу крајем претходне и почетком ове године.
Нема клуба о коме се више писало последњих месеци. Укратко, дошло је до смене управе, прекида сарадње са тренером Стефаном Ћирићем, а три битна играча: Никола Радоњић, Филип Радојевић и Никола Радуловић су обавештени да клуб више не рачуна на њих. Радојевић је нашао своје место у Звезди, а Радуловић носи сада капицу нашег тима, шампиона државе Шапца. Ипак, није све стало на одласцима. Управа је појачана великим асом, доскорашњим сарадником у стручном штабу Шапчана, Денисом Шефиком, новим спортским директором, место тренера преузео је МАРКО БАШИЋ, стратег који је један од заслужнијих за стварање великог броја талентованих играча из партизанове школе, помоћник у јуниорској репрезентацији. Иако сва дешавања не могу да не оставе траг, у Будви је Партизан показао да је много јачи него што би неко закључио, а ко не прати редовно ватерполо. Очекивао се „егзодус“, а уместо тога други стрелац екипе, Радановић је остао у тиму, центар из Египта Гбадамаси постаје све већи адут „црно-белих“, Барач, Смиљевић и Вићковић су потенцијална опасност, док голман Булајић је већ стандардизовао форму. Ма шта говорили у редовима некадашњег шампиона, сигуно да себе виде и наредне године у А1 лиги, али и у борби за титулу на домаћој сцени. Једина мистерија је колико су тренер и играчи успели да остану ван прича и спекулација.
ШАБАЦ је неупитно фаворит и тај терет мора понети. У саставу је неколико играча који су потекли баш из школе где је важан чинилац био и Башић. Победом би шабачки клуб одмакао пет бодова Београђанима и полако корачао ка безбедној зони. Свакако је шампион квалитетнији тим, али на другој страни је ривал великог имена и младог састава који чезне да некога изненади. Није ово само утакмица за спас у А1 рангу, већ и меч где се бодови преносе на домаћи шампионат! Овај тријумф би Шапцу значио шести бод од могућих девет! Утакмица је заказана за суботу, од 20 часова на Градском базену у Шапцу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa