Инфо

13. фебруар 2020.13. феб 2020.
Нема масовног насељавања  миграната
ДЕМАНТИ ИЗ УПРАВЕ ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ

Нема масовног насељавања миграната

Миљан Станојевић, начелник Управе граничне полиције демантовао је тврдње о масовном насељавању миграната у Србију.
-Зарад истинитог информисања јавности, истичем да су тврдње појединих политичара о наводном трајном насељавању Србије мигрантима чисте манипулације, које се изнова износе већ годинама.
Министарство унутрашњих послова навело је пре више од две године у одговору на посланичко питање Марије Јањушевић из Двери да је у периоду од јула 2011. до јануара 2017. укупно 618. 412 страних држављана изразило намеру да тражи азил у Србији. МУП је у истом одговору навео и да је свега 88 страних држављана добило азил у Србији и то у периоду од априла 2008. до јануара 2017, дакле за готово девет година.
Упркос јасном одговору, поједини политичари и тада су обмањивали јавност, као и данас, тврдећи да се 618.412 миграната трајно насељава у Србији, иако је свима апсолутно јасно да Србија мигрантима није крајња дестинација, већ тек једна од држава кроз коју пролазе на путу ка Западној Европи.
И сами аутори ових обмана то практично потврђују наводећи данас да је у 2019. у Србију дошло око 12.000 миграната и да их се тренутно у нашој земљи налази око 6.800. И отуда је свакако јасно да у њиховим тврдњама о трајном насељавању 618.000 миграната, које упорно најављују већ две године, нема ни зрна истине.
Такође, наводи о масовном враћању миграната у Србију из земаља ЕУ потпуно су апсурдни, с обзиром да се враћање држављана трећих држава у Србију обавља по Споразуму о реадмисији са ЕУ, потписаним у Бриселу још у септембру 2007. Њиме се детаљно прописује да се повратак може реализовати само уз испуњеност прописаних услова.
На крају, истакао бих да смо свакако сви у Србији сведоци да се нити масовна насељавања миграната нити масовна враћања нису догодила, нити се догађају, навео је Станојевић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa