Инфо

9. април 2020.9. апр 2020.
У Шапцу асфалтирано 10 улица за 15 дана
ИНФРАСТРУКТУРНИ РАДОВИ У ШАПЦУ НЕ ПРЕСТАЈУ

У Шапцу асфалтирано 10 улица за 15 дана

-Кад је систем добро организован, онда у исто време можете добро да се браните од заразе и да се завршавају пројекти које грађани дуго чекају, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић током посете Поцерском Причиновићу где се асфалтира улица Роберта Толингера.
Добро организован систем, према речима градоначелника, значи да сви носе маске, да се редовно врши дезинфекција и поштују правила Штаба за ванредне ситуације .
-Када се сви приджавају упутстава и реда, онда могу да раде и фирме и продавнице. Отворили смо и пијаце. Ја позивам све грађане да поштују одлуке Штаба за ванрдне ситуације. Молим их и да носе маске, пошто смо сада свима поделили. Ми ћемо током следеће недеље на Штабу разматрати и одлуке о обавезном ношењу маски и обавезној дезинфекцији у зградама. Поделићемо и додатни контигент од 30.000 маски и то ће у збиру бити преко 120.000 маски које смо поделили. Очекујем да у заједничкој, организованој акцији, сви грађани поштују ред. Ако сви поштујемо ред и правила онда ћемо моћи да радимо путеве јер ћемо имати оперативне, здраве људе који су способни да завршавају послове. Тако може да функционише наш систем и у ванредном стању, рекао је градоначелник Небојша Зеленовић.
Он се захвалио грађанима асфалтираног дела улице Роберта Толингера што су финансијски учествовали у радовима, плаћајући једну трећину вредности радова, док је Град платио две трећине износа.
-Град је на њихов уложен динар дао два динара. Позивам и грађане из 20 кућа са почетка улице Роберта Толингера да такође учествују као и њихове комшије да можемо да завршимо улицу до краја. Ми смо спремни и чекамо њихов позитиван одговор, поручио је градоначелник.
У Шапцу је почело асфалтирање Савске улице која је сада део Савске авеније, завршено је асфалтирање другог дела Сремске улице и улице поред Четкаре. Почели су радови у улици Милутина Бојића. Прошлог викенда асфалтирана је Ђурђевданска улица, Николе Ђорића и Илије Гарашанина, а викенд пре тога грађани летњиковачких улица Каонска, Кнеза Часлава и Драгољуба Филиповића добили су асфалт поред својих кућа.
- Док ми радимо, ја молим грађане да остану код куће, како бисмо се изборили са овом заразом и када све прође да сви заједно можемо да користимо оно што је у међувремену изграђено, кад буду дошли они најлепши дани, поручио је градоначелник.
Он је раније изјавио да се сви радови изводе у складу са препорукама епидемиолога што значи да сви радници носе маске и држе прописано одстојање.

Мајур
Житељи улице Марка Краљевића у Мајуру, после скоро три деценије чекања, у уторак су добили асфалт. Радови дужине 800 метара финансирани су програмом два на динар.
Хвала комшијама који су се одазвали на позив и дали свој допринос у асфалтирању ове улице. С обзиром да је реч о радовима који су дугорочни, волео бих да се више житеља овог дела Мајура одазвало, и тиме показало своју солидарност- изјавио је Горан Цветковић, мештанин улице Марка Краљевића, и изразио захвалност шабачкој Градској управи на финансијској помоћи приликом реализације радова.

Најновији број

4. март 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa