Инфо

9. април 2020.9. апр 2020.

Епидемиолог и члан Кризног штаба о мерама против корона вируса које би последње требало укинути

Епидемиолог и члан Кризног штаба проф. др Предраг Кон рекао је за “Блиц” да сматра да би обустављање наставе у школама требало да буде последња мера против корона вируса која ће бити укинута.
Кон је причао и о томе зашто је добро што имамо велики број случајева без симптома, али је дао савет и родитељима који страхују шта ће бити са децом уколико се оба родитеља заразе. Последња мера коју би он укинуо је обустава наставе, а за школарце предлаже опцију летње школе!
“Чињеница је да ако некад морамо да имамо ригорозне мере, то је сад у овом тренутку. Оно о чему још увек нико не размишља јесте време када мере треба укинути. Број људи који имају асимптоматске манифестације корона вируса нама могу помоћи да одредимо када је време и које мере треба укидати,” каже Кон за “Блиц”.
Према његовом личном мишљењу она мера која би требало последња да буде укинута јесте обустава наставе, јер у колективима као што су школе вирус најбрже може да се пренесе. Ипак, то има и другу страну.
“Видим да у овом тренутку школа на даљину добро функционише, али по мом мишљењу не би било лоше да ученици иду у летњу школу, јер би на тај начин, имајући у виду да деца имају најмање манифестације болести, готово да уопште немају симптоме, дошло би до природног прокружавања вируса и на тај начин бисмо створили тихи имунитет док чекамо да се вакцина појави, а то неће сигурно бити ове године,” закључује доктор Кон.
Извор: Блиц

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa