Инфо

11. јун 2020.11. јун 2020.
Спремни да буду изненађење
ПРЕДИЗБОРНИ МИТИНГ КОАЛИЦИЈЕ СПС-ЈС У ШАПЦУ

Спремни да буду изненађење

Прошлог четвртка предизборни митинг у Шапцу је одржала коалиција Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије. Окупљеним грађанима обратили су се челници обе странке, председници локалних одбора, као и кандидат за градоначелника Шапца ове коалиције, за коју су истакли да је најдуговечнија на политичком небу Србије.
Председник СПС-а Ивица Дачић је говорио о спољној политици коју води као министар иностраних послова и демантова је вест да је Србија прекинула кампању коју води за повлачење признања Косова и Метохије.
- Ми имамо посебан разлог да овде у Шапцу и Мачви више пажње посветимо нашем партијском раду. Лоше смо радили у протеклих неколико година. Некада смо имали одличне резултате и данас има општина у којим имамо најбољи резултат, рекао је Ивица Дачић и похвалио Богатић.
Дачић је рекао да се залажу за јаку улогу Државе у образовању, здравству, привреди. Истакао је да без јаке војске и полиције нема одбране земље.
Председник ЈС Драган Марковић Палма сматра да је коалиција морала два пута да сакупља потписе зато што ће бити изненађење на локалним изборима „пријатно за грађане, а негативно за политичаре“. Обећао је да ће њихови одборници у Скупштини Града следеће године направити један олимпијски и један дечји базен, а грађане Шапца је до тада позвао да дођу у Јагодину.
-Ми нисмо дошли ништа да носимо из Шапца. Дошли смо да донесемо програм који је видљив тамо где смо на власти, рекао је Драган Марковић Плама и најавио, између осталог и укидање паук возила и плата за политичаре када дођу на власт у Шапцу.
Кандидат за градоначелника Шапца коалиције СПС-ЈС Алекса Игњатовић говорио је о програму чији је основни циљ да млади остану у Шапцу.
-Град Шабац болује од силних проблема у управљању локалних јавних предузећа. Имамо несхватљиво скупо грејање и нефункционални систем даљинског грејања. Шабац се мора развијати у правцу енергетске ефикасности и наш програм и план је да свака кућа у граду и селу мора имати енергетски пасош и термалну изолацију. Шабац је одувек био познат по бесцаринској зони. Ми у нашем програму морамо инсистирати на развоју бесцаринских зона, јер сматрамо да је то будућност и основни мотор развоја привреде на којој ћемо афирмисати и извоз и привући стране инвестиције. Посебан акценат желимо да ставимо на развој села и опстанак људи на селу. Задругарство представља једину шансу да пољопривредни произвођачи могу бити заштићени и конкурентни на тржишту.
Милица Васић, председница ГО Јединствене Србије истакла је да неће причати о програму, јер су грађани самим доласком на митинг потврдили да тај програм знају. Због тога је одлучила да говори о ономе што сматра да је најважније, а то је породица.
- Нашој деци је наметнут систем вредности који је селективан и ризичан, непримерен народу којем припадају, народу коју има дубок и снажан идентитет. Појавио се један човек који је око себе окупио истомишљенике, удружио их у Јединствену Србију и показао свима да су приоритет породице, рекла је Милица Васић о председнику ЈС Драгану Марковићу Палми и додала да су Шапчани створили услове да направе промену и позвала све да се са њима пробуде.
Окупљенима се обратио и председник ГО СПС Шабац Горан Макунчевић који је подсетио на историју странке.
- Помагали смо све Србе, где год да су. Увек смо били уз свој народ. То су стубови СПС-а. Нећемо дозволити да група појединаца, који су некада припадали СПС-у, сада у своје лично име и због свог интереса, позивају нас Социјалисте Града Шапца да их подржимо. Једина права, аутентична јесте СПС, коју води наш председник Ивица Дачић, рекао је Горан Макунчевић, предесеник Градског одбора СПС-а у Шапцу и позвао Драгана Марковића Палму, као „најбољег домаћина“, да све оно што добро функционише у Јагодини пренесу и у Шабац.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa