Инфо

25. јун 2020.25. јун 2020.
ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА НА ДЕЛУ
ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА

Обилне падавине изазвале полаве

Штаб за ванредне ситуације општине Коцељева прогласио је у понедељак ванредну ситуацију на делу своје територије због поплава изазваних дуготрајним и интензивним падавинама.
Најкритичније је било у Доњем Црниљеву где је за само неколико сати, према речима команданта кризног штаба Душана Илинчића, пало око 80 литара кише по квадратном метру. У овом селу била су угрожена домаћинства а вода је продрла и у ромско насеље. У прекиду је био и државни пут другог А реда од Коцељеве према Осечини.
Ситуација је била озбиљна и у насељеном месту Каменица у којем су надлежним службама у помоћ притекли привредни субјекти са расположивом механизацијом и људством како би додатно ојачали насипе. Међутим, упркос напорима, вода је поплавила неколико домаћинстава али стамбени објекти нису били угрожени.
Падавине су донеле проблеме и у насељу Подбаре у Коцељеви. Према Илинчићевим речима, ниво Тамнаве нагло је растао у ноћи између понедељка и уторка, али је раним јутарњим сатима почео да стагнира, те је опасност од изливања престала.
Весна Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa