25. jun 2020.25. jun 2020.
PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA NA DELU
TERITORIJE OPŠTINE KOCELjEVA

Obilne padavine izazvale polave

Štab za vanredne situacije opštine Koceljeva proglasio je u ponedeljak vanrednu situaciju na delu svoje teritorije zbog poplava izazvanih dugotrajnim i intenzivnim padavinama.
Najkritičnije je bilo u Donjem Crniljevu gde je za samo nekoliko sati, prema rečima komandanta kriznog štaba Dušana Ilinčića, palo oko 80 litara kiše po kvadratnom metru. U ovom selu bila su ugrožena domaćinstva a voda je prodrla i u romsko naselje. U prekidu je bio i državni put drugog A reda od Koceljeve prema Osečini.
Situacija je bila ozbiljna i u naseljenom mestu Kamenica u kojem su nadležnim službama u pomoć pritekli privredni subjekti sa raspoloživom mehanizacijom i ljudstvom kako bi dodatno ojačali nasipe. Međutim, uprkos naporima, voda je poplavila nekoliko domaćinstava ali stambeni objekti nisu bili ugroženi.
Padavine su donele probleme i u naselju Podbare u Koceljevi. Prema Ilinčićevim rečima, nivo Tamnave naglo je rastao u noći između ponedeljka i utorka, ali je ranim jutarnjim satima počeo da stagnira, te je opasnost od izlivanja prestala.
Vesna Bošković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa