Инфо

23. јул 2020.23. јул 2020.
Прва дама на челу тениског турнира у Србији
ТЕНИС: РОЂЕНДАН ПРЊАВОРСКЕ „МЛАДОСТИ“

Прва дама на челу тениског турнира у Србији

Изабрана нова директорка турнира. Велики планови Мартине Павловић. Развој и ширење тениса у околини остаје мисија клуба. Једнака пажња и едукацији чланова. Нови тениски стадион. Тренинзи у складу са препорукама Кризног штаба. Прњаворци импресионирали Новака Ђоковића
На свој рођендан, Тениски клуб „Младост“ из Прњавора добио је новог директора турнира. То је Мартина Павловић, прва дама на челу једног тениског надметања у Србији. Већ је Мартина организовала хуманитарни турнир, а у наредном периоду у плану су четири школице тениса за најмлађе, два значајна турнира из календара Тениског савеза Србије, као и летњи камп на Златибору, односно посета тениском центру „Новак“ где ће најбољи светски тенисер угостити децу из Прњавора.
-Припремамо један велики пројекат ширења тениса и на околна места, где ће деца имати прилику да се баве спортом током целе године, што је осим задовољства и велики допринос здрављу и развоју. Наравно, част, привилегија, али и одговорност је приређивати велике турнире, а учинићемо све да, уколико ситуација то дозволи, организујемо и дворанска првенства за децу – представила је Павловић.
Свеопшти циљ клуба и нове директорке је да се ова спортска прича, односно идеја подигне на виши ниво и да што више малишана пружи шансу „белом спорту“. Досадашња искуства показују да се деца на први додир заљубљују у тенис, а онда је сваки тренинг посебан доживљај, задовољство и најбоља активност у слободно време. Баш на рођендан, „Младост“ је своје чланове обрадовала новом опремом, а групна фотографија тенисера у зелено – белој боји исказала се као инспиративан потез за друге, те су и преостали клубови чинили сличне заједничке фотографије.
Од оснивања овај спортски колектив није желео да сву активност сведе на тренинге и турнире, већ је тежио да кроз заједничке активности, излете и ескурзије на културно-историјски важна места нашег подручја, апострофира едукативни сегмент, наглашавају у руководству. Жеља је да деца буду, не само добри спортисти, већ и добри људи.
- Клуб је на почетку овог месеца посетио веома значајна историјска места као што су Текериш, Манастир Троноша и Тршић. У Текеришу су деца имала прилику да обиђу спомен комплекс, где су имала предавање о историјату Церске битке. Касније су посетили Манастир Троношу, где су такође обишли манастир и извор Девет Југовића. После Троноше, последња станица била је Тршић, место рођења Вука Караџића, где су деца имала разне игрице и активности на отвореном, попут квиза знања – рекао је Дејан Васић, председник „Младости“.
Баш у овим излетима, музика је донела додатну популарност прњаворском клубу, а све је почело са идејом да се великом Новаку Ђоковићу пружи подршка.
- Приликом посете Троноши и извору „Девет Југовића“ деца су отпевала песму “Ој Косово, Косово”, у знак подршке највећем тенисеру света. Новак је то одмах поделио на свом инстаграм профилу, што је изазвало лавину позитивних коментара и захвалио се деци на веома великој подршци. После подршке Новака Ђоковића у јавности почели су да пристижу позиви из свих крајева Србије где желе да угосте малишане из Прњавора – додао је Васић, наглашавајући да клуб тежи да напредује у сваком сегменту.
-Клуб је обезбедио деци комплетну тениску опрему познатог светског бренда, комплет тренерке за децу и торбе за тенис, и ми смо први тениски клуб у Србији који је урадио овако нешто и деци обезбедио опрему. По први пут постављен је тениски терен са трибинама од 500 седећих места захваљујући новој директорки турнира која је својим ангажовањем обезбедила привремени стадион у Прњавору уједно и највећи у западној Србији. Сваке године се трудимо да будемо успешнији него претходне, што захтева много енергије, рада и труда.У клубу ради један веома млад тим људи који је пун ентузијазма и из дана у дан прави све веће пројекте и планове за наредни период. – додао је Васић.
Деца тренутно тренирају на школском игралишту у Прњавору поштујући све мере Републике Србије у борби против корона вируса. Крајем јула ову Месну заједницу ће посетити две професионалне тенисерке јуниорског узраста које ће се спремати за такмичења која предстоје и спровести припреме за нове изазове и интернационалне турнире.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa