Инфо

17. септембар 2020.17. сеп 2020.
НОСИЛАЦ ЛИСТЕ “ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ”
ЗДРАВКО КРИВОКАПИЋ

Укинућемо Закон о слободи вероисповести

Носилац листе “За будућност Црне Горе” Здравко Кривокапић казао је да је у припреми други споразум три коалиције које формирају нову владу, а који ће обухватити и укидање Закона о слободи вероисповести, али није прецизно одговорио на питање да ли ће бити укинуте санкције Русији.
Одговарајући на питање руског медија Њезагај да ли је могуће да ће након промене власти Црна Гора укинути “антируске санкције”, Кривокапић је казао да су “односи увек били такви да су се Руси пре 30 година доживљавали као најближи људи”.
“Али, Ђукановић је водио политику у духу Тита и наши односи су почели да се погоршавају. Због тога ћу рећи најважније: успоставићемо добре односе са свим земљама света, укључујући, наравно, и Русију”, навео је Кривокапић, а преноси РТЦГ.
Упитан због чега први коалициони споразум у победничком блоку не говори ништа о Закону о слободи вероисповести, Кривокапић је рекао да је у припреми други споразум. Због тог Закона десетине хиљада грађана протестовало је на улицама седам месеци.
“Програмом законодавних реформи ту ће на првом месту бити укидање такозваног Закона о слободи вероисповести”, навео је он.
Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије Мићовић рекао је у интервјуу за београдску Телевизију Храм да од нове власти у Црној Гори очекује да повуче Закон о слободи вероисповести и предложио да нацрт новог закона ураде правници Српске православне цркве.
“Од нове власти очекујемо да актуелни Закон о слободи вероисповести повуче и да донесе један савремен закон који ће испоштовати Устав Црне Горе, испоштовати верске слободе и права свих верника, да ће обезбедити равноправност медју свим верама. С обзиром колико је СПЦ радила на тој теми и колико смо научних скупова одржали, имамо наших правника који би могли да предложе нацрт тог закон”, рекао је Јоаникије.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa