Инфо

17. септембар 2020.17. сеп 2020.
“Смарт клупе” на три  локације у Шапцу
НАСТАВАК ПРОЈЕКТА ПРЕКОГРАНИЧНЕ САРАДЊЕ “БИОСОЛ”

“Смарт клупе” на три локације у Шапцу

Део Савске авеније ка Старом граду од понедељка су и две “смарт клупе”, на којима ће Шапчани моћи да напуне своје мобилне телефоне, а такође и да се повежу на интернет. По још три овакве клупе биће постављене на Тргу шабачких жртава и на Летњиковцу. Постављање клупа део је пројекта “Биосол”.
-Пројекат “Биосол” везан је за енергетску ефикасност и део је прекограничне сарадње Србије и Хрватске. Током овог дела пројекта прибавили смо осам смарт клупа, шест малих и две велике, као и две “школице”, односно поља по којима ће деца моћи да се играју и скакућу чиме ће се генерисати лед лампа која стоји поред њих. Елементи ће бити распоређени на три локације. Две велике клупе биће постављене на Савској авенији, једна на самом почетку, а друга код тврђаве. На Тргу шабачких жртава постављамо једну школицу и три мале смарт клупе и на Летњиковцу код Центра за стручно усавршавање постављамо још једну школицу и три мале смарт клупе. Клупе су соларне, дакле пуне се соларном енергијом и омогућавају интернет и пуњење телефона, навела је Ксенија Лукић, члан “Биосол” пројектног тима.
Укупна вредност овог дела пројекта је око 43.000 евра. Укупна вредност пројекта је нешто мање од милион евра, од чега је за град Шабац издвојено око половине средстава. Европска унија кофинансира пројекат у вредности од 85 одсто.
Главни циљ пројекта је подршка повећаној употреби обновљиве енергије и енергетској ефикасности у прекограничном региону.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa