Инфо

17. септембар 2020.17. сеп 2020.
Доброчинство усмерено на образовање и младост
УЏБЕНИЦИ И ТОРБЕ ЗА ЂАКЕ, КОМПЈУТЕР ПОКЛОН ШКОЛИ

Доброчинство усмерено на образовање и младост

У овом издвојеном одељењу ОШ „Мића Станојловић“ наставу похађа укупно шесторо малишана, од којих је двоје први пут село у ђачку клупу. Само једно дете прати наставу за други разред док су три ученика сада четврти
Након комплетног реновирања школе и изградње спортских терена у Зуквама пре две године, брачни пар Максимовић наставља да помаже школовање деце из овог коцељевачког села. Наиме, Зорица и Зоран су за нову школску годину свим ученицима обезбедили комплет књига али и компјутер за школу, док је књижара „Интегра“ ђацима даривала школске торбе.
У овом издвојеном одељењу ОШ „Мића Станојловић“ наставу похађа укупно шесторо малишана, од којих је двоје први пут село у ђачку клупу. Само једно дете прати наставу за други разред док су три ученика сада четврти.
Њихова учитељица Јасмина Недић истиче да су основци веома заинтересовани за учење.–Највише волимо српски и математику. Једва чекамо да у школу пођу и два другара који су сада у предшколском- кажу две ученице првог разреда, имењакиње Данијеле.
Захваљујући доброчинству несебичних људи дечја граја се разлеже селом јер су спортски терени за мали фудбал и кошарку у оквиру школе осветљени рефлекторима те су у вечерњим сатима пуни деце која се рекреирају и упућују на здраве стилове живота. Донаторе и школу подржала је и локална самоуправа која је обезбедила средства за поправку крова. У пракси се показало да је ова школа, са људима који желе да улаже у младост и образовање, добар пример за оживљавање и опстанак села.
В. Б.

Најновији број

26. новембар 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa