Инфо

17. септембар 2020.17. сеп 2020.
Незгоде не знају за корону!
ЈАВНИ ЧАС ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ПРВЕ ПОМОЋИ

Незгоде не знају за корону!

Поводом обележавања Светског дана прве помоћи Црвени крст Коцељева одржао је у суботу јавни час под слоганом “Незгоде не знају за корону! Прва помоћ је увек потребна!”
Предавање о овој теми за волонтере и грађане, уз поштовање свих мера безбедности у циљу спречавања ширења корона вируса, организовано је испред просторија ове хуманитарне организације, а о првој помоћи говорила је др Весна Поповић.
Том приликом је истакнуто да је циљ овогодишњег обележавања међународног дана прве помоћи да заинтересује и подстакне што већи број људи да науче прву помоћ или обнове већ раније стечено знање. Осим тога, важно је настојати ширити информације и говорити о значају прве помоћи и то укључивањем свих видова комуникације, било директне, медијске или електронске.
Жеља Црвеног крста је, између осталог, да мотивише све партнере и у што већој мери ојача сарадњу са њима.
Незгоде се догађају без обзира на актуелне околности изазване пандемијом и чини се да познавање прве помоћи у овим приликама добија посебну димензију и значај.
За огроман број спасених људских живота у несрећама заслужни су они који су се затекли на лицу места и који су желели али и знали да помогну и реагују благовремено у критичним моментима. Надлежни напомињу да би знање из прве помоћи бар због тога морало бити део здравствене културе сваког грађанина.
В. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa