Инфо

1. октобар 2020.1. окт 2020.
фото: pixabay

фото: pixabay

КОШАРКА: ПРВА ЖЕНСКА ЛИГА

Половично и сензационално

Иако наслов може деловати контрадикторно, општи став је да је половичан учинак у прва два кола Прве лиге, за шабачки „Дугу“, новајлију у лиги и најмлађи тим, апсолутно је невероватан, јер су у три дана одмерили снаге са првим фаворитом за титулу и браниоцем титуле. Ко види само други резултат, рекао би да је данак неискуству превелики у женској кошаркашкој елити, а опет прво коло показује да може се победити и објективно најбољи тим Србије.
Прогнозе пре првог меча су говориле да ће пораз од Краљевчанки бити изражен можда и у више десетина поена разлике, прва четвртина је водила још у тиом правцу, а онда три периода готово у трансу за углавном средњошколке ојачане са две искусне играчице Ренатом Степановић и Олгом Степановић, која се овог лета вратила, донеле су преокрет и коначни подвиг 78:71 (Р. Степановић 26, О. Степановић 18, И. Бијић 10).

фото: жкк дуга (ФБ)


Три дана касније сањале су коашркашице сензацију, али овај пут то Црвена Звезда није допустила. Умор и емотивна испражњеност су учинили своје, те су домаће пружиле игриу и испод реалних могућности, 41:76 (О. Степановић 15, Р. Степановић 13 поена). У збиру 1:1 више него добро с обзиром на ривале.
Следи још један бивши шампион, квалитетан ривал, београдски „Партизан“. После кризе црно – беле су поново јаке, желе висок пласман уз неколико искусних играчица и одличним младим тимом. У првом колу су победили можда и другог фаворита за титулу, новосадски ЖКА и то рутински и убедљиво. Апсолутни је фаворит Партизан и у недељу од 18 часова, али су досадашњи мечеви показали да Дуга може бити и лак плен и превелики залогај. Инспирација и жеља су велики адут.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa