Инфо

15. октобар 2020.15. окт 2020.
Пола милиона за Мињу и Немању
ОДРЖАН ТРЕЋИ ХУМАНИТАРНИ БАЗАР

Пола милиона за Мињу и Немању

Још један Хуманитарни базар успешно је одржан прошлог викенда. Шапчани су поново показали спремност да помогну и за два дана прикупљено је око 500.000 динара. Новац је намењен за лечење мале Миње Матић и Шапчанина Немање Јевтића.

Миња болује од спиналне мишићне атрофије и за њено лечење је потребно више од 2 милиона долара. Немања има 23 године и два пута је оперисао бенигни тумор на скочном зглобу, услед чега се отежано креће и има готово сталне болове. Лечење је могуће у иностранству, али то изискује средства које Немања нема.
Пре две недеље Шапчани су на Хуманитарном базару накупили рекордних 750.000 динара. На идеју за организацију ових базара дошле су чланице Фејсбук групе “Буди хуман – хумане лицитације” када су виделе да се то ради и у другим градовима Србије. Иако је крајњи циљ јединствен, да се накупи довољно средстава за лечење деце и младих, Шабац се може похвалити да су његови грађани најсолидарнији.
На прошлом базару средства су прикупљана за лечење Лане Јовановић из Новог Сада, Николе Стакић из Прњавора и Матије Божић из Драгојевца.

На Хуманитарном базару су могли да учествују сви који су желели, ако не куповином онда донирањем нечега што ће бити продато. За многе производе није била одређена цена, него су Шапчани давали колико су желели.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa