Инфо

24. децембар 2020.24. дец 2020.
Децембар - месец шабачких медија

Честитке колегама за дуговечност

“Глас Подриња” својим колегама из медија честита годишњицу рада и жели да још дуги трају на медијском небу
Децембар је месец у коме медијске куће нашег града обележавају годишњице постојања. Као што знате, 16. децембра ваш и наш лист “Глас Подриња” обележио је 76 година од првог броја листа који се на улицама Града појавио 16. децембра 1944. Други недељник “Подринске” 19. децембра, обележио је 13 година рада, 51 годину, 20. Децембра, у етру се први пут чуо програм Радио Шапца.



Радио Шабац некада је био једна од најслушанијих станица бивше Југославије, а његов почетак најавио је глас спикера Слободана Ћурчића 20. децембра 1969. године. Седамдесетих и осамдесетих година прошлог века, слушао се у свим деловима некадашње Југославије, а његове звуке са носталгијом су пратили и наши људи на привременом раду широм Европе. Био је познат по жељама и честиткама слушалаца, али је програм био испуњен и боројним емисијама из културе, економије, пољопривреде и спрота. Током НАТО бомбардовања, срушен је антенски стуб и прешло се на емитовање преко ултракратких таласа. Данас се на радио Шапцу емитује искључиво забавна музика. О овом медијском чуду, Шабачко позориште ове године приредило је и позоришну педставу. Ниједан шабачки медиј није постигао толику популарност.



-Први број Подринских новина светлост дана угледао је на Никољдан, 2007. године. Овај лист има неку другу, алтернативну традицију, почев од првог приватног листа „Заслон“ Ивана Ковачевића који се појавио 1990. године, у освитак вишестраначја. Али, власт то није тако схватила, тако да је забрањен после 12 бројева. На то се наслања „Шабачка ревија“, од 1994. године, да би престала са излажењем три године кансије, и поново покренута 2005. године. „Подринске“ су имале другу формулу, постале регионалне, али у фокусу је био Шабац. Основни мото: нема табу тема и цензуре!- навео је у ауторском тексту новинар овог недељника Драган Ераковић.

“Глас Подриња” својим колегама из медија честита годишњицу рада и жели да још дуги трају на медијском небу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa