Инфо

24. децембар 2020.24. дец 2020.
ДВОСТРУКИ РЕБАЛАНС БУЏЕТА
ОПШТИНА БОГАТИЋ

ДВОСТРУКИ РЕБАЛАНС БУЏЕТА

Основни разлог је чињеница да од Министарства финансија није добијена сагласност за увећање масе средстава за зараде, односно накнаде функционерима којима је престао мандат. Објашњење Министарства је било да имамо довољно средстава и да би било препоручљиво да урадимо прерасподелу, што смо ми и учинили
Пета седница Скупштине општине Богатић, одржана недавно била је специфична по усвајању другог ребаланса буџета за текућу годину. Ту другу измену и допуну Одлуке о буџету у години на измаку са пројекцијама за наредну и 2022. годину, присутнима је образложила Оливера Маштраповић, самостални саветник за буџет и рачуноводство ове локалне самоуправе, истичући да поменути случај није уобичајен.

Према њеним речима ова година је била посве специфична, посебно када су овакве ствари у питању, јер није уобичајено да се у размаку од месец и по дана два пута ради Одлука о измени и допуни буџета, коментарисала је Маштраповићева.

- Основни разлог је чињеница да од Министарства финансија није добијена сагласност за увећање масе средстава за зараде, односно накнаде функционерима којима је престао мандат. Објашњење Министарства је било да имамо довољно средстава и да би било препоручљиво да урадимо прерасподелу, што смо ми и учинили.
Сагласност за увећање масе средстава за плате ПУ “Слава Ковић” смо добили.

Дом здравља у Богатићу, обратио локалној самоуправи и Штабу за ванредне ситуације да се одобри солидарна помоћ за 21 запосленог, који нису у сталном радном односу, него су како је то њиховом терминологијом дефинисано “неуговорени” радници


Други разлог је да смо од предходне седнице, још једним захтевом Министарству финансија тражили 50 милиона динара и добили усмено обећање да ће општина добити 30 милиона динара, те смо се са тиме ускладили у нади да ће то усмено обећање бити реализовано до краја године. С тим у вези извршена је одређена корекција прихода, а код расхода су исто урађене одговарајуће измене у смислу решења новонастале ситуације, објаснила је одборницима у краћем излагању Оливера Маштраповић, додајући да се Дом здравља у Богатићу, обратио локалној самоуправи и Штабу за ванредне ситуације да се одобри солидарна помоћ за 21 запосленог, који нису у сталном радном односу, него су како је то њиховом терминологијом дефинисано “неуговорени” радници.

Сви са списка Дома здравља, добили су солидарну помоћ у износу од 30 хиљада динара и то је овим другим ребалансом буџета, увећало позицију Дома здравља, истакла је Маштраповићева, а њену изјаву преноси и Мачва инфо.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa