Инфо

14. јануар 2021.14. јан 2021.
ПЛАНИРАН ВЕЋИ БРОЈ ПРОХОДА
СПРЕМНО ДОЧЕКАН ПРВИ СНЕГ

ПЛАНИРАН ВЕЋИ БРОЈ ПРОХОДА

У програму зимског одржавања општинских, некатегорисаних путева и улица за 2021.годину планирана су средства од преко осам милиона динара. Само за чишћење снега са набавком и посипањем посипног материјала, односно соли и ризле, предвиђено је да се утроши готово шест милиона динара. Процењује се да ће за крпљење локалних и некатегорисаних путева првог и другог реда као и улица бити утрошено око 1,5 милиона а у буџету зимског одржавања саобраћајница предвиђен је и износ од преко 800 хиљада динара за хитне интервенције
Снег који је на подручју коцељевачке општине падао прошлог викенда није направио веће проблеме путарима. Сви путни правци и улице, па и оне другог приоритета, били су благовремено очишћени и проходни, те се саобраћај одвијао неометано.

У програму зимског одржавања општинских, некатегорисаних путева и улица за 2021.годину планирана су средства од преко осам милиона динара. Само за чишћење снега са набавком и посипањем посипног материјала, односно соли и ризле, предвиђено је да се утроши готово шест милиона динара. Процењује се да ће за крпљење локалних и некатегорисаних путева првог и другог реда као и улица бити утрошено око 1,5 милиона а у буџету зимског одржавања саобраћајница предвиђен је и износ од преко 800 хиљада динара за хитне интервенције.

–Овај програм зимског одржавања односи се на период од 1.1.-15.3.2021. као и на период од половине новембра до краја ове године. Једина разлика у односу на претходне програме односи се на део везан за број прохода чишћења на некатегорисаним путевима. Сада је планирано да их буде више- изјавио је начелник одељења за грађевинско земљиште и инфраструктуру Драган Милинковић.
На ову измену у програму указао је и председник општине Коцељева Душан Илинчић.

–Уочено је да је прошле године била грешка у одржавању путева у нашој надлежности у броју предвиђених прохода уколико се јаве снежне падавине. Ове године је та грешка исправљена. Уз то имамо и предвиђену ставку хитних интервенција, што значи да ако нам нешто затреба а није већ предвиђено планом и програмом, имамо могућност благовремене реакције. Количине материјала које су предвиђене планиране су на основу реалних потреба које су до сада биле неопходне. Једино што не верујем да ће се утрошити целокупан износ предвиђен за зимско одржавање јер смо касно ушли у летње одржавање путева које је завршено тек половином новембра месеца прошле године. Путеви су нам у добром стању и као такви спремно дочекују зимске услове- закључио је Душан Илинчић.
В.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa