Инфо

4. фебруар 2021.4. феб 2021.
мачва пред пролеће: фото Сви ми који волимо ФК Мачва (ФБ)

мачва пред пролеће: фото Сви ми који волимо ФК Мачва (ФБ)

ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА

ПОБЕДНИЧКИ ОД СТАРТА

Оба ривала пред импперативом победе. Терен ће бити тежак за игру, одлучују нијансе. Тријумф би био велики ветар у леђа. Најважније да није било тежих повреда током припрема. Уклапање новајлија текло по плану
Изузетно тежак задатак је пред фудбалерима Мачве током пролећа. Треба надокнадити заостатак од седам бодова, при тешком распореду дуела и изборити опстанак у Супер лиги, што би у актуелним околностима био велики успех. Задатак је изузетно тежак, али, уверени су сви у клубу не и неизводљив. Предводници у његовој реализацији су тренери Алфред Јерманиш, некадашњи репрезентативац Словеније и доскорашњи помоћник у младој репрезентацији бивше југословнеске републике и Славко Јелић, тренер из Црене Горе.

Поверење младости
Закључно са 2. фебруаром, када звршавамо овај број, део састава за пролеће постали су млади: Марковић (20) и Панић (18), нападачи на позајмици из Ц. Звезде, Кочар (19), везни играч из Словеније који је стигао из Кршка и Ћирковић (19), лево крило које је наступало за Адмиру у Аустрији. Прелазни рок траје до 5. фебруара.
Напустили су Мачву: Ристивојевић (Лозница), Дукић (Вождовац), Ивић, Шушњар, Вујчић (сви без клуба тренутно), уз тренера Аничића који је сада стратег панчевачког „Железничара“. Интересовање за Кнежевића још не јењава, али млади везни играч је још у тиму и према речима Јелића рачуна на њега као важан део везног реда.


Први ривал је ОФК Бачка, тренутно једина екипа која је позиционирана иза Шапчана на табели. Оба тима су пред императивом. Домаћини за наду не смеју губити бодове против директних опонената на домаћем терену, док је распоред Мачве такав да, осим Златибора, остатку “доњег дома” гостује у наредним месецима и нема луксуз пораза чак ни на гостовању.

-Прво коло после дуже паузе увек је специфично, обично у дуелу ривала сличног квалитета одлучују нијансе, концентрација и дисцилина у игри. Очекујем да ће и услови за игру бити тешки, те морамо рачунати и на тај фактор. Свакако играмо дерби против директног конкурента и желимо три бода, с тим циљем ћемо кренути пут Паланке. Сваки меч и сваки бод је важан, али ми тежимо освајању три. Успех би нам био велики ветар у леђа у борби која нас очекује – истакао је искусни везни играч Иван Обровац.

Бачка је главни део припрема спровела у Истри. Велемир, Ђорђевић и Стојановић су напустили екипу, а при новим аквизицијама истичу се искусни играчи Лакић-Пешић, Митровић и Недељковић, играчи са интернационалним искуством, као и два репрезентативца Летоније Сварупс и Казачокс који су наступали и на евросцени. Током припрема Паланчани су поражени од Олимпије, ремизирали са Копром, савладали Опатију, а у генералној проби изгубили од Кабела из Новог Сада. У овом дуелу почели су у саставу: Милојевић, Парађина, Здравковић, Мијатовић, Пантић, Стојановић, Недељковић, Ратковић, Ескић, Зличић, Каспарс.

Гордићу седам минута
Голман Мачве Милош Гордић дебитовао је за репрезентацију Србије. Селекција коју су чинили играчи из домаће лиге није се прославила против Доминиканске републике и Панаме, одиграла је два меча без голова, а млади голман Шапчана бранио је последњих седам минута меча против Панаме. Други Шапчанин, играч Чукаричког, Бирманчевић, једини је одиграо оба меча и био међу бољим играчима.


Мачва је један од ретких, а можда и једини клуб Супер лиге који је комплетне припреме спровео у свом граду. Одиграли су „црвено-црни пет мечева, победили Раднички (СМ) 1:0, Слободу (Т) 1:0 и ИМТ Раковицу 3:0, поражени су од Лознице 0:2, уз реми са Инђијом 2:2. Последњи меч против Раковице где је Мачва славила 3:0 (Обровац два гола и Николић), играли су: Перић, Пејовић, Кочар, Николић, Марковић, Обровац, Кнежевић, Трипковић (О. Мијаиловић), Дабић (Л. Марковић), Ортиз (Панић), Михајловић (Ђоковић).

-Верујем у успешније пролеће од јесени, јер смо напредовали из меча у меч. Радили смо напорно, али квалитетно. Много играча нових је било, уигравање захтева време, али напредујемо. Избегнуте су повреде што је најважније, једино је под знаком питања за први меч Адамовић – додаје Обровац.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa