Инфо

11. фебруар 2021.11. феб 2021.
Цео здравствени систем  укључен у вакцинацију
Посета Дому здравља у Лозници

Цео здравствени систем укључен у вакцинацију

Процес имунизације, који је започео 20. јануара, обухватио је велики број наших грађана. До сада је вакцинисано преко 17.000 становника Мачванског управног округа, а у самој Лозници око 6.000 грађана. Највећи број вакцинисаних свакако је у граду Шапцу, због највећег броја грађана који у Шапцу живе. Лозница има једну од најбоље организованих акција у Републици Србији, што се огледа бројем отворених вакциналних пунктова којих је пет на подручју града
У склопу редовних активности обиласка локалних самоуправа и праћењу спровођења имунизације на територији Мачаванског управног округа, начелник Владан Красавац је у петак 05. фебруара боравио у Лозници. Том приликом у Градској управи одржан је састанак са градоначелником Видојем Петровићем и сарадницима о актуелној епидемиолошкој ситуацији и току спровођења имунизације грађана, као приоритетног задатка у циљу спречавања ширења епидемије COVID-19, заштити здравља грађана и ублажавању последица које је вирус изазвао у популацији и економији овог дела Управног округа.
Након разговора начелник Владан Красавац и градоначелник Видоје Петровић посетили су вакциналне пунктове који су постављени у Дому здравља “Др Миленко Марин” у Лозници.

Начин организовања рада на пунктовима пренела је директор Дома здравља Бранка Красавац. Нагласила је да ова здравствена установа има пуну подршку локалне самоуправе, али и свих других здравствених установа са подручја града, у виду испомоћи у процесу спровођења имунизације.

-Цео здравствени систем овог краја укључен је у имунизацију грађана, а ту је и помоћ локалне самоуправе, што је разлог успешног спровођења поцеса вакцинације- нагласила је директока Бранка Красавац и упутила апел свим пацијентима да се за вакцинацију пријаве преко портала еУправа, како би се избегле гужве и сам процес вакцинације спроводио без проблема.

У разговорима су учествовали и здравствени радници који непосредно спроводе процес имунизације у овој здравственој установи. Ради се о великом броју медицинског особља лекара и медицинских сестара који спроводе вакцинацију.

Задовољство процесом имунизације који се спроводи беспрекорно исказао је и градоначелник Видоје Петровић, истичући као и до сада, велику улогу врха државе. Изражава велику захвалност и свим здравственим радницима.

-Имамо добру организацију и одличну сарадњу од саме државе када је у питању обезбеђење вакцине али и организација и давање вакцине које се спроводи у Лозници је на завидном нивоу. Људи су дали свој максимум и у претходном периоду, али и у току саме имунизације. Ми смо ту да помогнемо, али су они носиоци посла и хероји овог времена,што показују у свакој ситуацији. Одзив је изузетан и грађани Лознице су се као и до сада показали одговорно и савесно “, рекао је између осталог градоначелник Видоје Петровић. Наводи да је до сада вакцину примило 5.704 лица, док је 126 ревакцинисано, што је у поређењу са бројем становника града Лознице ово један од најбољих градова у Србији. Захваљује се локалним медијима који су у овим изузетно тешким временима, дали велики допринос благовременом информисању грађана.

Истичући добру организацију процеса вакцинације који се у Лозници спроводи и значајан број људи који је до сада вакцинисан, начелник Владан Красавац је нагласио да је као и до сада огранизација у Лозници на највишем нивоу у шта се и лично уверио обилазећи вакциналне пунктове.

-Процес имунизације, који је започео 20. јануара, обухватио је велики број наших грађана. До сада је вакцинисано преко 17.000 становника Мачванског управног округа, а у самој Лозници око 6000 грађана. Највећи број вакцинисаних свакако је у граду Шапцу, због највећег броја грађана који у Шапцу живе. Лозница има једну од најбоље организованих акција у Републици Србији, што се огледа бројем отворених вакциналних пунктова којих је пет на подручју града. У самом Дома здравља има четири под пункта, па се истовремено вакцинише четири до пет пацијената, што у великој мери убрзава поступак вакцинације, умањује ризик окупљања већег броја људи и грађанима олакшава вакцинацију. Тренутно се ради дезинфекција простора у коме се спроводи имунизација, која се од недеље наставља истом динамиком.
Процес вакцинације условљен је обезбеђивањем довољних количина вакцине које се достављају домовима здравља према исказаним потребама и броју становника. Ми смо једна од ретких држава која је успела да свом становништву омогући избор вакцине, што економски и медицински много развијеније земље, нису успеле. Овим је држава Србија показала огромну одговорност и бригу према свом народу- навео је Владан Красавац.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац ће и у наредним данима обилазити локалне самоуправе на територији Управног округа, у циљу праћења тока имунизације, о чему ће јавност бити благовремено обавештена.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa