Инфо

18. март 2021.18. мар 2021.
Реконструкција  критичних тачака
ПРЕДСТАВНИЦИ МИНИСТАРСТВА ГРАЂЕВИНАРСТВА И ЈП „ПУТЕВИ СРБИЈЕ“ У ПОСЕТИ ЉУБОВИЈИ

Реконструкција критичних тачака

По отварању моста „Братољуб“ очекује се повећање промета саобраћаја кроз Дринску и Карађорђеву улицу и закључак је да је неопходна реконструкција на неколико критичних тачака. Поред Дринске улице, потребно је реконструисати мост на реци Љубовиђи у Карађорђевој улици, који је проблематичан због недовољног пропусног профила водотока и раскрсницу код Ћошка, јер је на том месту отежан теретни саобраћа
ПРЕДСТАВНИЦИ МИНИСТАРСТВА ГРАЂЕВИНАРСТВА
И ЈП „ПУТЕВИ СРБИЈЕ“ У ПОСЕТИ ЉУБОВИЈИ
Реконструкција
критичних тачака
Државни секретар Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Енес Бухић обишао је општину Љубовија, заједно са помоћником директора ЈП „Путеви Србије“ Милорадом Карићем. На састанку са руководством Општине Љубовија разговарало се о реализацији пројеката који су у надлежности овог министарства.
Након завршеног састанка уследио је обилазак моста „Братољуб“ који ускоро треба да буде пуштен у саобраћај, старог моста на Дрини чија је реконструкција у плану као и трасе пута кроз Љубовију којом ће се одвијати саобраћај од новог моста према Ваљеву. По отварању моста очекује се повећање промета саобраћаја кроз Дринску и Карађорђеву улицу и закључак је да је неопходна реконструкција на неколико критичних тачака. Поред Дринске улице, потребно је реконструисати мост на реци Љубовиђи у Карађорђевој улици, који је проблематичан због недовољног пропусног профила водотока и раскрсницу код Ћошка, јер је на том месту отежан теретни саобраћај.



Државни секретар Бухић и помоћник директора Карић су на позив председника Општине Љубовија Милана Јовановића обишли и новоизграђени мост на ушћу реке Љубовиђе у Дрину који је у надлежности ЈП „Путеви Србије“. Последњих дана појавиле су се информације да је мост, чија је изградња завршена у октобру, почео да тоне што се испоставило као нетачно и изузев мањег оштећења на навозу пута које ће бити убрзо санирано, мост је у одличном стању.
Државни секретар је истакао да се мостови на територији општине Љубовија налазе на важним путевима и да је од посебног значаја њихово одржавање и реконструкција, не само у инфраструктурном смислу већ и у смислу развоја трговине, односно лакшег протока робе, а посебно зато што су мостови симболи заједништва и пријатељства.
Текст и фото: Ljubovija.info

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa