Инфо

25. март 2021.25. мар 2021.
ПРЕДАХ ПРЕД ИСКУШЕЊЕ
ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

ПРЕДАХ ПРЕД ИСКУШЕЊЕ

Тешка и важна победа над Партизаном, Војводина шокирала Нови Београд и продужила борбу за плеј оф расподелу. Бањица прилика за разигравање пред велики дуел против Црвене Звезде. Све бољи Драшковић и Вуксановић
Очекивана победа и очекивано тешко остварена. Партизан је тешко упоредив са екипом од јесени и то се видело и на базену у Шапцу. Мотивисани гости су били у егалу, имали и два гола вишка у првом полувремену, но Шабац је показао психолошку снагу која може бити важнија од физичке и тактичке када дођу одлучујући мечеви. Када је Партизан вршио притисак заостајући по један гол, добре акције и мајсторство играча донели су кључну превагу. На крају 13:11 (2:2, 3:3, 4:4, 3:1) Војводина је у Новом Саду показала колико нас чека неизвесно првенство, у Шапцу је испраћена са великим поразом, а онда је победила Нови Беград, тим с врха и све указује да следи невероватан плеј оф.

Ипак пут до плеј офа је дуг и још много мечева је остало пред доигравање. Шабац ће најпре гостовати у Београду, последњепласираној Бањици, што је утакмица где победа није упитна, те је и прилика да се уиграју додатно „чивијаши“, одморе ровити, јер следи велики окршај против, у том тренутку највероватније полуфиналисте Евро купа у освајача домаћег Купа, силно појачане Црвене Звезде. Победа би Шапчане вратила у борбу и за друго место, но за тај дуел остале су две недеље за припрему, сваки меч је важан у укомпоновању новајлија.

Изборна скупштина
На редовној изборној скупштини ВК „Шабац“, чланови скупштине изгласали су руководство клуба за наредне четири године. Поверење да буде предводник клуба и у наредном периоду добио је Ненад Живановић је председник Управног. У Управном одбору су још: Милан Цар, Саша Живановић, Блажа Кнежевић, Милош Станојчић, Радивој Мићић и Бранко Вујковић. Надзорни одбор чине: Небојша Илић, Ненад Илић и Никола Ђокић. Председник скупштине је Горан Милошевић, секретар клуба је некадашњи играч Никола Цар, једногласно су изабрани и почасни чланови: Живислав Живановић, Миодраг Мирковић и Владан Николић.


-Још ми нисмо на врхунцу, још се компонујемо и логично да то тражи време. Радимо нешто другачије, полако се враћају у препознатљиву форму придошлице Вуксановић и искусни Драшковић. Темпирамо врхунац за плеј оф када је и најважније. Нема сумње да поседујемо велики квалитет, но то треба показати у базену против свих када је најпотребније – истиче Михајло Репановић.

После Бањице и Црвене Звезде, уследиће низ условно лакших утакмица пре великог дербија против Новог Београда који ће затворити лигашки део такмичења.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa