Инфо

1. април 2021.1. апр 2021.
Инвестиција вредна око 457 милиона динара
ПОТПИСАН СПОРАЗУМ ЗА САНАЦИЈУ КОРИТА РЕКЕ ЉУБОВИЂЕ

Инвестиција вредна око 457 милиона динара

Средства за прву фазу радова обезбеђена су Уредбом Владе Србије у износу од 250 милиона динара, а укупна вредност инвестиције је око 457 милиона динара. Почетак радова на санацији очекује се у наредним данима
Данас је потписан споразум о заједничком извршењу хитних радова на санацији корита реке Љубовиђе у Љубовији са санацијом Давидовића преграде и санација моста код аутобуске станице, од км 0+000 до км 2+106. Споразум је закључен између Општине Љубовија, коју заступа председник општине Милан Јовановић и Јавног водопривредног предузећа „Србијаводе“, које заступа директор Горан Пузовић.

Предвиђеним радовима обезбедиће се комплетна санација оштећења насталих у поплавном таласу у јуну 2020. године


Подсећамо да је 18. јануара у просторијама ЈВП „Србијаводе“ у Београду одржан заједнички састанак представника општине Љубовија и овог предузећа на ком се разговарало о санацији корита реке Љубовиђе. Предвиђеним радовима обезбедиће се комплетна санација оштећења насталих у поплавном таласу у јуну 2020. године, као и повећање протицајног профила за пријем и евакуацију меродовних великих вода које су одређене кроз експертизу поплавног догађаја реконструкцијом поплавног таласа кроз теренске и студијске анализе. Такође, радовима ће бити обухваћена и санација „Давидовића“ преграде, кроз додатно осигурање десног бока преграде и санација оштећења слапишта низводно од преграде.
Средства за прву фазу радова обезбеђена су Уредбом Владе Србије у износу од 250 милиона динара, а укупна вредност инвестиције је око 457 милиона динара. Почетак радова на санацији очекује се у наредним данима.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa