Инфо

22. април 2021.22. апр 2021.
Економска школа „Стана Милановић“ домаћин
Републичко такмичење из куварства са услуживањем и практичном наставом

Економска школа „Стана Милановић“ домаћин

Најзначајније такмичење на државном нивоу из наставних предмета Куварство и Услуживање које прописује Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Економска школа „Стана Милановић“ домаћин овогодишње провере знања и вештина најбољих ученика
Републичко такмичење из куварства са услуживањем и практичном наставом за ученике четвртог степена у организацији Заједница економских школа биће одржано 23. и 24. априла у Економској школи „Стана Милановић“ у Шапцу.
Ученици из Лесковца, Новог Сада, Крагујевца, Смедерева и Шапца надметаће се за најбољи пласман и награде. Стручна комисија оцењиваће практични и теоријски део, те је пред средњошколцима озбиљан изазов предстојећег викенда. Креативност, знање, вештине и иновативност су на тесту. Најбољима следују дипломе, али и признање да су део опојног света кулинарства.



-Представник министарства, Школске управе, Заједнице економско-правно-биротехничких, трговинских и угоститељско-туристичких школа, директор сваке школе, професор са Академије струковних школа Шабац, као и представник угоститељског предузећа са најмање десет година искуства у области су део комисија које ће оцењивати ученике - истиче професорка Весна Павловић координаторка практичне наставе Економске школе „Стана Милановић“ и додаје да су значајна подршка предузетници и угоститељи Шапца.



-Захваљујући доприносу угоститеља овогодишње такмичење ће бити реализовано у нашој школи. Морам да истакнем да је због неповољне епидемиолошке ситуације одржавање било упитно. Ипак, уз препоруку Завода за јавно здравље Шабац бићемо домаћини, поштујући све прописане мере заштите учесника.

М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa