Инфо

20. мај 2021.20. мај 2021.
ДО КОЛЕКТИВНЕ ИМУНИЗАЦИЈЕ
ВАКЦИНИСАНИ ЗАПОСЛЕНИ У КОМПАНИЈИ „ВЕСКОВИНИ“

ДО КОЛЕКТИВНЕ ИМУНИЗАЦИЈЕ

На вакционалном пункту у Економској школи, у понедељак су се вакцинисали запослени у компанији „Весковини“.

- Већина наших запослених већ је вакцинисана, тако да ћемо, уз ову групу, доћи до 80% вакцинисаних. Обезбедили смо и бонус уз зараду за све који се буду вакцинисали, али мислим да то није главни разлог због кога би неко требало да се одлучи за имунизацију. Наш власник, господин Весковини био је приморан да дође у Србију да се вакцинише, с обзиром да у Италији није могао да дође до вакцине. Ми смо привилеговани зато што сви можемо да се вакцинишемо и стекнемо колективни имунитет како би се живот вратио у нормалу, каже Александар Младеновић, директор производње.

Компанија „Весковини“ има 50 запослених у Србији. Од понедељка је 35 вакцинисано.

- Известан број запослених је у протеклих 6 месеци прележао ковид, тако да ће сачекати имунизацију. Има и оних који не желе да се вакцинишу, али се надам да ћемо успети да их приволимо да ураде праву ствар, додаје Младеновић.

Екипе Дома здравља „Др Драга Љочић“ спроводе вакцинацију не само на пунктовима за масовну имунизацију, него и на терену.

- Излазили смо у сусрет фирмама које су изразиле жељу да екипе дођу у простор фирме због организације посла. Овај пут, компанија „Весковини“ изразила је жељу да њихови запослени дођу на вакциони пункт у одређеном термину Изашли смо им у сусрет и обезбедили Фајзер вакцину, коју су они хтели. Овим путем поздрављамо све фирме и изражавамо захвалност због бриге за здравље својих запослених, јер само вакцинацијом можемо победити Ковид – 19. Апелујемо да се што више суграђана и фирми пријави, јер смо флексибилни и излазимо им у сусрет, поручила је др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља.

У МУО округу до сада је дато преко 150.000 доза вакцине, од тога 28% обема дозама, а 40% једном дозом.

- Имамо разлику од 11%, коју ћемо надокнадити ревакцином. Битно је истаћи да се у протеклој недељи знатно смањио број новооболелих, чак 40%, захваљујући вакцинацији наших суграђана. На недељном нивоу у МУО имали смо 277 позитивних, од тога 120 у Шапцу. Немамо ниједну општину која нема позитивних случајева. Број активно оболелих у округу је 740, у Шапцу 365. Када су у питању добне групе, у Шапцу је највише оболелих између 35 и 49 година старости, у округу је преко 65. У Шапцу је у претходној недељи оболело 17 деце, што је преко 14% у односу на укупан број позитивних у самом граду. У МУО тај број износи 23, истакла је др Драгана Радојичић из Завода за јавно здравље Шабац.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa