Инфо

17. јун 2021.17. јун 2021.
фото: приватна архива

фото: приватна архива

БОДИБИЛДИНГ: БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО

Цветковић освојио Балкан

Шабачки бодибилдер Александар Цветковић постао је шампион Балкана заокруживши најуспешнији период у каријери који су испунили успеси на националном, регионалном и континенталном нивоу. Титулу најбољег на Балкану суграђанин је освојио на Првенству у Румунији. Сребро и бронза су припале Енути и Стану, представницима Румуније.

-Био сам у категорији где су домаћини доминантни, генерално Румуни много улажу у овај спорт и имају највећа очекивања. На домаћем терену арбитри су увек мало наклоњенији организатору, али сам био испред њих и формом и естетиком и сматрам да сам заслужено тријумфовао – истиче најбољи у категорији Game Classic bodybuilding open на Балкану Александар Цветковић.

Своје представнике у североисточном суседу Србије имало је осам држава нашег полуострва. Очекивано највише медаља освојили су репрезентативци Румуније, а друго екипно место припало је Србији. Овдашња селекција је заслужила 25 одличја што је нови најбољи резултат на Балканском првенству.
Надметање у Дробета Турну Северину представљало је врхунац низа јаких такмичења где је у три наврата славио, а једном је медаља била врло близу. Славио је на два домаћа Купа, док је на Европском првенству у Шпанији био четврти.

-Врло сам задовољан резултатима и могу рећи да боље није могло с обзиром да сам се врло кратко спремао после дуге паузе у такмичарском бодибилдингу. Срећу због успеха претварам у енергију неопходну за припрему јесење сезоне где ме очекују Првенство Србије и Светско првенство, највеће такмичење ове године и на оба циљам висок пласман, односно медаљу – додао је Цветковић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa