Инфо

17. јун 2021.17. јун 2021.
фото: radjevina.info

фото: radjevina.info

ФУДБАЛ: НИЖЕ ЛИГЕ

Славље у Рађевини

Крупањ је и званично добио српсколигаша претходног викенда. Рађевац који наредне сезоне прославља век постојања остварио је историјски пласман међу трећелигаше. Наредне сезоне ће у Крупњу гостовати некадашњи победник Купа СЦГ и учесник Купа УЕФА Смедерево, екс суперлигаши: Слобода, Млади Радник, Борац (Ч), такође некадашњи представник у УЕФА купу.

Слога из Богосавца је освојила највише бодова, 77, постигла највише голова убедљиво, примила значајно мање од свих ривала, претрпела само један пораз, остварила је 12 дуплих победа, има најбољи учинак на домаћем и гостујућем терену, завршила је сезону са 27 мечева без пораза, али славе у Рађевини. Одузетих девет бодова Слоги још у јесењој полусезони, испоставило се на крају као кључно у борби ове екипе и Рађевца за прво место. Наранџасти су имали 69 бодова, Слога 77-9, дакле 68. У Богосавцу игра вицешампион и наредне сезоне ће морати да наступа у зонском рангу.

Петковица, Трбушац, Белотић
На овим локацијама током предстојећег викенда одлућиваће се о шампионима или би бар тако могло бити. У Окружној лиги је преостало још два кола, но уколико Цер победи Синђелић, екипу у грчевитој борби за опстанак, обезбедиће титулу, највећи успех у историји клуба и другу узастопну промоцију. Само њихов неуспех и победа Дрине у Брасини чува наду Бадовинцма.
Међуопштинска лига ће бити окончана за викенд, а меч лопте за славље имају Трешњевка у вечитом дербију против Добраве, на свом терену и Липолист коме је и бод довољан на гостовању у Белотићу. Порази садашњих лидера остављају могућност за Раднички из Коцељеве и Милиционар Богатић.


Пут нижег ранга морају: Младост (ДД), после само једне сезоне у четвртом рангу, Спартак (Љ), већ раније без шансе у последњем колу, као и Раднички Клупци, некадашњи друголигаш. Међу зонаше ове групе наредне сезоне, из Српске лиге сигурно стижу Железничар (Лајковац) и Будућност Крушик Ваљево, односно Стрмово, док борбу за још једно место воде Цер и Дрина, с тим што су Петковичани много ближе првом месту у Мачванској окружној лиги.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa