Инфо

15. јул 2021.15. јул 2021.
РУКОМЕТ: ЈУНИОРКЕ ОДЛИЧНО СТАРТОВАЛЕ

НА КРИЛИМА ШАПЧАНКИ

Два убедљива тријумфа предвођена шабачким рукометашицама. Заједно постигле 25 голова. Следи Италија а потом мечеви за пласман
Јуниорке Србије у Италији имају само један циљ, повратак у А дивизију Европске рукометне федерације и после два кола младе рукометашице сигурно ходају ка том успеху, понајвише захваљујући изданцима шабачке школе. Селектор Драган Марков пружио је поверење трију из Медицинара, бековима Лани Мијаиловић и Уни Обреновић, односно пивотмену Тамари Којић, које су на поверење узвратили доминацијом.

У прва два кола, одиграна до закључења броја пред вама, остварена су два сигурна и убедљива тријумфа, над Турском 37:23 (17:10) и Бугарском 39:29 (17:16), а у оба меча најефикасније биле су Мијаиловић и Обреновић, поневши епитет игрча утакмице.

Лана Мијаиловић против Туркиња је постигла шест погодака, понела епитет најбоље, а на листи стрелаца је следила Обреновић са пет. Два дана касније, у освајању два бода против Бугарске, Уна Обреновић је показала највише, седам голова јој је донело звање најбоље на мечу, док је Лана аутор пет погодака. У оба дуела по један гол је постигла и Тамара Којић.

Од првог места у групи Србију дели још победа над Италијом, домаћином, а меч је на програму вечерас (четвртак, 15. јул) од 19 часова. Другу групу чине Шпанија, Литванија и Израел.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa