Инфо

19. август 2021.19. авг 2021.
Усвојен  Споразум о  пословној  сарадњи
Шеста седница Скупштине ПД “Еко Тамнава”д.о.о. Уб

Усвојен Споразум о пословној сарадњи

У склопу активности за реализацију Пројекта Регионалне комуналне депоније “Еко- Тамнава” д. о. о. Уб, у четвртак 12. августа, одржана је шеста (ванредна ) седница Скупштине Привредног друштава. Домаћин скупа била је општина Обреновац и председник Мирослав Чучковић, са сарадницима,који је на самом почетку поздравио присутне и пожелео добродошлицу. Седницом је председавао председник Супштине Ђорђе Михајловић, а у раду је учествовао и директор Привредног друштва Зоран Петровић.

Дневни ред, предложен за шесту (ванредну) седницу једногласно је усвојен, након чега се приступило усвајању записника са претходне, пете (ванредне ) седнице Скупштине Привредног друштва, која је одржана 23. јула 2021. године у Осечини.

У наставку рада донете су Одлуке о изради Динамичког плана локалних самоуправа.
Усвојен је Споразум о пословној сарадњи, давању сагласности за извођење инфраструктурног коридора за потребе ПК “Радљево Север” и решавању имовинских односа између РЕЦ “Еко-Тамнава” УБ и ЈП ЕПС РБ “Колубара”.

Присутни су имали прилику и да се упознају са Информацијом о Акционом плану за заштиту животне средине и друштвено-економских питања, Европске банке за обнову и развој /јул 2021.
Једна од одлука је и да се рециклажна дворишта у локалним самоуправама изграде типски, како би се постигле значајне финансијске уштеде.

Седници Скупштине присуствовали су начелници Мачванског управног округа Владан Красавац и Колубарског управног округа Горан Миливојевић. Од локалних самоуправа Мачванског управног округа присуствовали су представници града Лознице,општина Љубовија, Мали Зворник, Владимирци и Коцељева, као и представници локалних самоуправа са подручја Колубарског управног округа.
У наредном периоду наставиће се активност у правцу реализације овог значајног Пројекта, којим се решава проблем комуналног отпада за око 500.000 становника.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa