Инфо

19. август 2021.19. авг 2021.
борба у одбрани (фото: рсс сајт)

борба у одбрани (фото: рсс сајт)

РУКОМЕТ: ЕП КАДЕТИ

Шапчани одлични у слабој Србији

Играчи Металопластике међу најефикаснијима у репрезентацији. Неубедљива игра, једина светла тачка против одличне Словеније.
Борба за опстанак у А дивизији
Мушка кадетска репрезентација Србије није се баш прославила на Европском првенству у Хрватској и само једна победа уз два пораза у групној фази избацила је „црвене“ из другог круга, усмеривши их у борбу за опстанак у А дивизији и мечеве за пласман који у тренутку док настаје овај текст нису одиграни. Позитивна чињеница са овог такмичења у Шибенику је да су три играча Металопластике пружила добре игре у сваком од мечева, а међу најзаслужнијима су за тријумф против Словеније.

Многе планове је покварио пораз на старту од Италије 28:26 који је мало ко очекивао. Бројне грешке су плаћене. Наду је вратила игра и тријумф против Словенаца 36:30 у дуелу где су се ефикасношћу истакли Шапчани: Вукашин Антонијевић, Матеја Додић и Филип Миловановић, а потоњи је проглашен и за играча утакмице. Меч је одигран против фаворизованог ривала са високим амбицијама. Имала је предност Србија и чинило се конце у својим рукама у трећем колу против Исланда, али је ипак скандинавски клуб славио 31:30 проследивши изабранике тренера Теодоровића у мечеве за пласман и борбу за опстанак.
У збиру, у три меча Матеја Додић је постигао 13 погодака, чиме је најефикаснији од свих „плавих“, Антонијевић је стрелац десет голова, а један мање, девет, „потписао“ је Миловановић.

Борба за опстанак подразумева најпре два дуела, против Израела и Мађарске. Отежавајућа околност за Србију је што у четвртфинале није прошла Италија, те се у новој групи бодови преносе, а наша репрезентација нема шта да пренесе. Мађари такође имају два поена, Израелци ниједан и само две победе доносе неку од два водећа места и опстанак међу 16 најбољих у Европи.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa