Инфо

19. август 2021.19. авг 2021.
мештер у доба наступа за партизан, фото: handball-world.news

мештер у доба наступа за партизан, фото: handball-world.news

РУКОМЕТ: РК МЕТАЛОПЛАСТИКА

Мештер „пластичар“

Када су потврђена три појачања у редовима Металопластике најављено је да престоји још потрага за алтернативом међу средњим бековима како би се комплетирао прелазни рок и вероватно последња аквизиција Шапчана је искусни Саво Мештер.

Средњи бек рођен 1990. године поникао је у рукометној школи Црвенке где је и започео професионалну каријеру. Важио је за једног од најперспективнијих рукометаша Европе. После Црвенке наступао је за Партизан у годинама када су Београђани били најбољи тим у држави и у те три године је освојио две титуле, два купа и два супер купа Србије пред одлазак у иностранство.

Интернационалну каријеру је градио у Данској, Мађарској, Турској, Израелу. Последњи клуб за који је наступао био је израелски Реховот.

За репрезентацију је наступао у свим старосним категоријама укључујући и сениоре. Играо је на Светском и Европском првенству за јуниоре, Европском за кадете, Светском за сениоре 2009, а освојио је и две медаље, злато на Медитеранским играма 2009. и сребро на Универзијади у Ј. Кореји.

Пре њега у клуб су пристигли: Вук Миленковић, Дарко Арсић и Немања Миловановић, а у другим срединама су: Бомаштар, Воркапић, Бабић, Митровић, Ђукић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa