Инфо

2. септембар 2021.2. сеп 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Грујин салаш

Место за одмор и славље

Мање од три километра од центра Шапца, времеплов у почетак 20. века. Мир и изолација од свакодневнице. Сигуран простор за децу,
неодољива позадина за ваше селфије
На путу за Јевремовац, поред “Груја огрева”, пар стотина метара “Грујиним сокаком”, долазите до куће с почетка прошлог века, локалитета познатог као “Грујин салаш”.

Бранко Грујић Груја, Фото: Глас Подриња


Заборављено сеоско имање некадашње шабачке породице Гашић, архитектонски сведочи о неким другачијим временима када се ценила лепота са мером и угодност сваког проживљеног сата.
Центар комплекса, али и најаутентичнија грађевина на салашу је кућа из првих деценија двадесетог века. Бранко Грујић-Груја јој је удахнуо нови живот поштујући стару архитектуру. Зграда је засијала пуним сјајем за потребе ресторана који под свој кров може да прими 100 људи, и више него дупло толико под настрешницу терасе.

Фото: Глас Подриња


-Последњих пет година сва породична славља правили смо овде. Кућа је постала место окупљања наше породице и пријатеља и тек прошле године смо решили да ово место почнемо да делимо и са другима и отворимо простор за организована славља- објашњава Бранко Грујић-Груја, власник и идејни творац Грујиног салаша.

На салашу је Груја применио своја искуства кафанског госта. Односно, како је навео у свој ресторан је “уградио” све оно што му се на различитим местима као госту свиђало, а вишак избацио. Унутрашњост није сувишним детаљима оптерећивао, јер како каже, не воли пренатрпаност, а и све те ствари захтевају додатну бригу.

Фото: Глас Подриња


-Све је сведено и са мером. Нема рала и плугова, јер ово није типично сеоско домаћинство, већ летњиковац, који је грађен за господу. Имамо неке старе предмете, али сам се трудио да их не гомилам. Не волим пренатрпаност, јер гостима треба мир и опуштање, а не да им поглед одвлачи много ствари- објашњава Бранко грујић-Груја.

Фото: Глас Подриња


Околни простор којем доминирају стара стабла и даље је у фази надоградње и богаћења садржаја. За љубитеље “фоткања” и друштвених мрежа, посебно је интересантна мала тераса испред куће са баштенском гарнитуром од трске. Леп склад линија и боја, изгледа као место за путовање у неко друго доба, када су жене биле даме, а мушкарци господа.

Фото: Глас Подриња


Посебан део намењен је деци. Играоница са дрвеним кулама, аутомобили, голови и разне врсте других реквизита на располагању су малишаима, док се као највећа атракција у овом смислу показало штене, које је наша екипа назвала Цица.

Фото: Глас Подриња


Грујин салаш је отворен за организоване прославе. Због велике терасе погодан је и за ово превртљива пандемијска времена. У договору са гостима на Грујином салашу преузимају бригу и о храни.
За сада им је, по Грујиним речима, препорука била највећа реклама, јер не постоји особа која је на салашу боравила, а да се на њега није пожелела вратити или је неком другом није препоручила.
ПР

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa