Инфо

30. септембар 2021.30. сеп 2021.
Озбиљан развој
Дан општине Крупањ

Озбиљан развој

Ову годину обележила награда “Шампиони предузетништва” коју додељује НАЛЕД. Од свих градова и општина у Србији који су учествовали у овом истраживању Крупањ апсолутни шампион предузетништва по броју новоотворених предузетничких радњи и по стимулацији предузетника да отварају радње
У уторак 21. Септембра, Крупањ је обележио Дан општине. Свечана седница Скупштине општине одржана је у Дому културе “Политика”, у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом и применом мера које је наложио Кризни штаб. Седници су присуствовали Ивана Поповић, посланик у Скупштини Републике Србије, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, одборници Скупштине општине Крупањ, уметник Оливер Њего, пијаниста и професор музике Никола Рацков, председници и представници локалних самоуправа са подручја Мачванског управног округа и окружења, бројни грађани и медији.
Свечана седница започела је интонирањем Химне Републике Србије “Боже правде”, након чега је присутне госте у име општине Крупањ и у своје лично име поздравио председник Скупштине општине Зоран Зарић.
О развоју Крупња и плановима за наредни период присутне је упознао председник општине Иван Исаиловић.
-Ову годину обележила је награда “Шампиони предузетништва” коју додељује НАЛЕД. Од свих градова и општина у Србији који су учествовали у овом истраживању Крупањ је апсолутни шампион предузетништва по броју новоотворених предузетничких радњи и по стимулацији предузетника да отварају радње. Лозница је била друга, а међу првих девет био је и Мали Зворник. Крупањ никада није имао више запослених лица него што је то сада, а има их 3.200. Достигли смо озбиљну развијеност када је запошљавање у питању, као и брига о онима који отварају предузетничке радње- рекао је председник Иван Исаиловић, који је истакао да је туризам и даље један од приоритета у даљем развоју општине.
-Туризам је једини начин да људе вратимо у нашу општину, да зауставимо процес исељавања становништва. Ослушкивали смо оно што наши хотелијери, власници пансиона и туристи желе у Крупњу.

Крупањ никада није имао више запослених лица него што је то сада, а има их 3.200. Достигли смо озбиљну развијеност када је запошљавање у питању, као и брига о онима који отварају предузетничке радње


Наша општина је од раније позната по спортском туризму и доста смо улагали у спортске терене. Изградили смо терен са вештачком травом који је омогућио да туристичку сезону продужимо на целу годину. За боравишну таксу у 2016. години туристи су платили тридесетак хиљада динара. Прошле године тај износ је био нешто више од сто хиљада динара, а ове године већ смо наплатили 1,6 милиона динара. Од ренте за овај терен у првом делу године зарадили смо 1,4 милиона динара. Очекујемо озбиљан новац од ове спортске приче- нагласио је председник Исаиловић.
Било је речи и о заштити и унапређењу животне средине, плановима за унапређење пољопривреде и инвестицијама у инфраструктурне пројекте.
-Општина Крупањ је међу првима у Србији потписала уговор вредан пет милиона евра за изградњу два пречистача отпадних вода и око 7,5 километара канализационе мреже. Много улажемо и у пољопривреду, а издвајања се крећу и до десет одсто од нашег укупног буџета. Желимо да изградимо путну мрежу, да људи остану у својим местима. Ове године у плану је асфалтирање петнаест километара сеоских путева. Већ смо асфалтирали десет, а пет ћемо у наредних неколико седмица. Од јануара крећемо у амбициознији пројекат – асфалтираћемо 40 километара путева - поручио је Иван Исаиловић.
Заслужним појединцима и колективима уручене су плакете за успешан рад и допринос развоју Општине.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa