Инфо

14. октобар 2021.14. окт 2021.
Општина Владимирци

Корона као амброзија

И у општини Владимирци живи се суживот са короном која је у изолазију послала и комплетне породице. У Дому здравља Владимирци реферишу од 216 првих прегледа, 251 други а укупно је позитивно на седмичном нивоу 87. По речима директора Дома здравља Владимирци Бранка Исаиловића стање је не озбиљно већ преозбиљно а чак 90 посто заражених невекцинисано. Сувишно је трошити речи о значају вакцинације јер у противном бројеви заражених ће драстично расти, тврди струка.

Прописаних мера грађани се углавном придржавају али су бројни и супротни примери. Када су најмлађи у питању у Предшколској установи Сунцокрети од 120 најмлађих тек пар је позитивних уз крајње озбиљне заштитне мере где народски речено пардона нема.

У Основној школи Жика Поповић приметно је већ повећање броја новозаражених по речима директора Станка Глигорића. Али је број на нивоу радне седмице једноцифрен. И треће одељење је прешло на комбиновану наставу а мера се сви придржавају од ученика до просветара и помоћног особља без изузетака.

У Посавотамнавској средњој школи са домом ученика такође је једноцифрен број заражених уз примерено придржавање прописаних мера. Из ове школе информација да је локална самоуправа обезбедила средства за времешну колонију тик уз школу, која се никако не уклапа у умивено здање које похађа 553 ученика са територоје општине Владимирци али и околних градова попут Шапца и Обреновца. Директор школе Милан Исаиловић каже да и у Дому ученика све је под контролом са жељом да се ова пошаст победи и врати редовном похађању наставе који млади највише прижељкују.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa