Инфо

11. новембар 2021.11. нов 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

САВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА ШАПЦА УРУЧИО ОПРЕМУ САОБРАЋАЈНОЈ ПОЛИЦИЈИ

Да будемо још безбеднији

Опрема у вредности од милион динара састоји се, између осталог, из информатичке опреме, опреме за вршење увиђаја саобраћајних незгода, опреме за обезбеђење лица места приликом вршења увиђаја саобраћајне незгоде и опреме за контролу саобраћаја
Председник Савета за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца Немања Пајић и чланица Савета Сандра Мићић протеклог петка уручили су опрему за рад саобраћајне полиције начелнику Одељења саобраћајне полиције ПУ у Шапцу Зорану Селенићу.

- Саобраћајна полиција представља значајан део Савета за безбедност града Шапца и даје немерљив допринос свима акцијама Савета. Активна је не само када су у питању репресивне, него и презентивне мере. Савет врши анализу саобраћајних незгода и свега што је потребно да се уради у граду Шапцу како бисмо имали безбедније стање у саобраћају. Имамо добре резултате, а нова опрема ће додатно помоћи у свакодневнм раду. Обавеза је града Шапца да заједно са својом полицијом ради на безбедности саобраћаја, истакао је Пајић и додао да је саобраћајна полиција дала значајан допринос у прављењу Програма за рад Савета забезбедност за 2022. годину, који је добио одобрење Агенције за безбедност саобраћаја и Градског већа, нагласио је Пајић.

Опрема у вредности од милион динара састоји се, између осталог, из информатичке опреме, опреме за вршење увиђаја саобраћајних незгода, опреме за обезбеђење лица места приликом вршења увиђаја саобраћајне незгоде и опреме за контролу саобраћаја.

Начелник Селенић изразио је захвалност локалној самоуправи на донацији и упутио апел свим учесницима у саобраћају да поштују саобраћајне прописе јер се само на тај начин могу стећи услови за што безбеднији саобраћај.

-Саобраћајна полиција свакодневно улаже велике напоре у циљу подизања нивоа безбедности саобраћаја на нашем подручју на виши ниво. У прилог томе говори чињеница да из године у годину имамо све боље стање безбедности саобраћаја. Протекле године било најповољније стање од када се прате подаци везани за саобраћајне незгоде, а прате се од краја седамдесетих, што значи да је уназад 40 година прошла година била најбезбеднија када је у питању безбедност саобраћаја. Надамо се да ће управо захваљујући опреми коју смо данас добили, рад саобраћајних полицајаца бити још ефикаснији и да ће то имати ефекте на безбедност саобраћаја, односно, да ћемо моћи на када на крају године, када будемо сумирали резултате рада који се односе на безбедност саобраћаја, да кажемо да нам је ова година била још безбеднија у односу на претходну, поручио је Селенић.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa