Инфо

16. децембар 2021.16. дец 2021.
Донација 500 мБот роботића за основне школе
Ротари клуб

Донација 500 мБот роботића за основне школе

Сваки пројекат садржи и обавезну едукацију. У Сремској Митровици организовали обуку. Из Шабачке општине за доделу мРоботића пријавиле се три школе
Ротари Дистрикт 2483 Србија и Црна Гора и Ротари клубови већ неколико година реализују донације за основне школе у Србији ради повећања дигиталне писмености наших ђака. Тако смо до сада на основу потписаног Меморандума „За лепшу школу“ са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије донирали 600 рачунара за 120 школа и 670 дронова за учење програмских језика скреч и пајтон у 5. и 6. разредима основних школа. Координатор овог пројекта је Владимир Матић, док је руководилац Оскар Шок.

Од понедељка, 29. новембра почели смо са донацијом 500 мБот роботића за 100 основних школа у Србији које смо обезбедили из Глобал Гранта „Ротари Дистрикт 2483 за 100 школа“- носилац пројекта је Ротари клуб Сента и наши пријатељи из Ротари клуба Савана -Дистрикт 6920 УСА. Велику помоћ у обезбеђивању потребних средстава у износу од 76.185 УС долара пружили су нам USAID и Ротари Фондација у оквиру програма „Hearts of Europe“ као и велики број клубова из САД, Мађарске и Србије.
С обзиром да сваки наш пројекат садржи и обавезну едукацију, 09. децембра 2021. године у Сремској Митровици, организовали смо обуку и доделу ових учила.

На доделу 9. децембра било је позвано 17 школа, а из Шабачке општине за доделу мРоботића пријавиле су се три школе. Сваки наставник присутан на обуци, однео је у своју школу по пет мБот роботића.
Предавач је био наш пријатељи сарадник Небојша Глишић из Фондације „Б92“ који већ неколико година успешно реализује семинаре из ове области.
Ротари Клуб Председник клуба Владимир Марковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa