Инфо

30. децембар 2021.30. дец 2021.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ОДРЖАНА 6. СЕДНИЦА САВЕТА ЗА ЕКОЛОГИЈУ И ЗЕЛЕНУ ЕКОНОМИЈУ

Жива активност у наредној години

Најактуелнија тема је загађење ваздуха. Први документ који је Савет усвојио током ове године био је сет мера за смањење честичног загађења ваздуха. Неке су већ примењене у граду Шапцу, а све смо ставили на располагање свакој заинтересованој самуправи, јер су свеобухватне и не зависе од територије на којој се примењују. Имају за циљ, као и све друге активности овог Савета, да побољшају стање животне средине и на тај начин заштите здравље грађана, истакао је др Дејан Павловић, градски одборник који учествује у раду Савета
У Градској кући, протеклог петка, одржана је 6. седница Савета за екологију и зелену економију града Шапца на којој се расправљало о раду Савета у претходној и усвајао план за наредну годину.

- Најактуелнија тема је загађење ваздуха. Први документ који је Савет усвојио током ове године био је сет мера за смањење честичног загађења ваздуха. Неке су већ примењене у граду Шапцу, а све смо ставили на располагање свакој заинтересованој самуправи, јер су свеобухватне и не зависе од територије на којој се примењују. Имају за циљ, као и све друге активности овог Савета, да побољшају стање животне средине и на тај начин заштите здравље грађана, истакао је др Дејан Павловић, градски одборник који учествује у раду Савета.

Према Павловићевим речима, значајне теме предвиђене су за наредну годину и очекује се жива активност Савета.

- На седници смо допунили и нашу сталну Радну групу за пољопривреду и здраву храну. То је сегмент којим ћемо се бавити у наредној години, јер сви знамо колико је битна пољопривреда и производња здраве хране за наше здравље. Подаци говоре да нас то може подићи и у економском смислу.

Такође, чланови Савета намеравају да усмере активности ка развоју туризма града Шапца.
- Знамо да је у току израда просторног плана за територију града Шапца тако да ћемо покушати да усмеримо ту израду у правцу поштовања туристичких квалитета и потенцијала овог краја, да спречимо да дође до нежељених догађаја као што је отварање рудника, или каменолома с обзиром да постоје најаве да ће се истраживања радити на територији планине Цер и села Петловача. Својим стручним радом настојаћемо да докажемо надлежним институцијама да се мора очувати животна средина. Савет ће у наредном периоду бити богатији за нове чланове који ће помоћи да се неке нове теме унапреде, додао је др Павловић.

Стефан Павловић, члан Савета, одржао је презентацију: Утицај међуусева на садржај лабилне органске материје.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa