Инфо

10. март 2022.10. мар 2022.
Проблеми трају – ФК Мачва (фото: З. Д.)

Проблеми трају – ФК Мачва (фото: З. Д.)

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Лоша серија не престаје

Три меча у 2022. и три пораза. Проблем са реализацијом, проблем са пропустима у одбрани. Ван плеј оф зоне
Више ни највећи оптимисти не размишљају о борби за бараж који може водити до Супер лиге. Плеј оф је деловао до недавно као известан, а сада је и он упитан, циљ за који се треба изборити, јер је тим ван њега. О мечу у Митровици се не може много рећи осим да је личио на многе претходне. После изједначеног првог, „црвено-црни“ су надиграни у другом полувремену и погнуте главе су напустили стадион.

Одличан старт Шапчана у сезони сада делује тако далеко, а заправо та залиха бодова Мачву чини још увек сигурном од борбе за опстанак. Од 16. октобра када је славбила у Зајечару 1:0 Мачва је у 11 наредних мечева остварила само једну победу, уз три ремија и седам пораза. Постигла је свега пет голова, а примила 16. Од могућа 33 бода освојила је свега шест и са деобе друге позиције пала на девету. Још теже је по питању учинка на домаћем терену. У првих седам дуела у Поцерској остварено је шест победа и један пораз, а потом у наредних пет један реми и четири пораза. Последња победа забележена је још 20. октобра.

Раднички (СМ) – Мачва 2:0 (0:0)
Сремска Митровица. Гледалаца: 400. Гл. судија: С. Филиповић (Јагодина); помоћници: Пешовић (Краљево) и Јовчић (Београд). СТРЕЛЦИ: Протић у 68. и Гајић у 84. минуту. ЖУТИ КАРТОНИ: Спасојевић, Матковић (Раднички); Пешић, Николић, Стевановић (Мачва).
РАДНИЧКИ (СМ): Шегавац, Илић, Спасојевић, Абубакар, Протић, Шкорић, Матковић, Петровић (Гајић), Чарапић, Крижан (Новић), Сидики Сyлла (Пејовић).
МАЧВА: Степановић, Николић (Ристовић), Пешић, Јевтић, Мијаиловић, Белић, Пејчић (Чворић), Марјановић, Марковић (Тојчић), Кукуличић, Арамбашић (Стевановић).


Наредни ривал је Графичар, још млађи тим од Шапчана и екипа која је после две добре сезоне направила изузетно млад тим од практично омладинаца Звезде. Четири меча су без пораза, а Жарково, које је победило пре осам дана у Шапцу, они су „разбили“ 3:0 и то на гостујућем терену. Јесењи састав је ојачан са искусним Поњевићем и Тишмом и сигурно су квалитетнији него лани.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa