Инфо

9. јун 2022.9. јун 2022.
Офанзива подбацила ове сезоне

Офанзива подбацила ове сезоне

ФУДБАЛ: МАЧВА 2021/22

Дефанзива јачи део тима

Шабачка Мачва је сезону у Првој лиги Србије окончала на укупно десетој позицији са деветим бодовним салдом у Лиги. Да, то је могуће у систему плеј оф, плеј аут где је после 37 кола десетопласирана Мачва имала више бодова од осмопласиране Лознице и једнако колико седмопласирани Раднички Сремска Митровица. Оно што је најважније, обезбедила је статус прволигаша и за наредну сезону.

Осим што се резултатски чини као да су два различита тима играла до средине октобра и од новембра. У првих 13 кола Шапчани су освојили 27 бодова, а у преостала 24 кола 21 поен. Осим великог успона, а потом и пада, Мачва се није истакла ефикаснођћу и управо је то био највећи проблем уз младост. По офанзивном учинку од Шапчана су слабије само три екипе: Кабел, Бачка и Лозница, док је у дефанзиви нешто боља ситуација. Слабији су: Добановци, Кабел, Графичар, а на истом нивоу митровачки Раднички.
Најефикаснији играч били су Лазар Марјановић, Кристијан Тојчић и Младен Мићановић са по четири гола. Мирољуб Пешић, Милош Адамовић и Немања Стевановић су били стрелци по три гола, два гола на конту су имали: Белић, Арамбашић и Мијаиловић, док су по једна постигли: Поповић, Арнаутовић, Кукуличић и Ристовић.

Ђорђе Белић и Марко Јевтић су имали највише стартова, 36, односно 35. Милоша Адамовић и Кристијан Тојчић су још имали више од 30 помињања у стартној постави. Арамбашић и Мијаиловић су најчешће излазили из игре, а највише улазака забележио је Чворић. Треба нагласити да је Мачва по просеку година била једна од најмлађих екипа у Првој лиги. Млађи су само Графичар и Кабел.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa