Инфо

30. јун 2022.30. јун 2022.
Фото: Приватна архива

Фото: Приватна архива

ПРОФЕСОР МИЛОШ КОВИЋ ИЗАБРАН ЗА РЕДОВНОГ ПРОФЕСОРА

Победила је Србија

Сенат Универзитета у Београду једногласно је изабрао проф. др Милоша Ковића за редовног професора опште историје новог века на Филозофском факултету. Борба са неистомиљеницима који су незаконито покушали да осујете оно што му по знању и праву припада, трајала је од прошле године. Хиљаде грађана, студената и колега учествовало је на скуповима подршке, тражећи да се обустави његов прогон и формира непристрасна комисија за његов избор у звање редовног професора.

- Реч је томе да се, кроз промену тумачења историје српског народа, промени национални идентитет. И да Срби од народа који је настојао да иде путем Светог Саве и Светог Кнеза Лазара, да штити своје право на самостално доношење одлука о својој судбини и очување културе, крену трагом митског Вука Бранковића и постану народ који ће се потпуно прилагодити ономе што је диктат и империја. Дакле, овде није само реч о академском дискурсу и тумачењу историје, него о голом опстанку, преживљавању српског народа. Овде се суди Србији и ради о борби за душе наше деце. Наш циљ треба да буде да сами одлучујемо о свом путу и бринемо о свом наслеђу, да сами бирамо своју будућност, да не дозвољавамо било чије туторство, рекао нам је професор Ковић у разговору за Глас Подриња, који је изашао 16. децембра прошле године.

Др Ковић је на Филозофском факултету потписао Уговор о раду, чиме је одбрањена част ове угледне установе и, пре свега, истина. Ако се судило Србији у овом кафкијанском процесу, онда је Србија та која је победила.

- Моја победа је ситница у односу на оно што смо, после овог случаја, сви разумели. Универзитет и наука морају да буду изнад сваке политичке кампање и денунцијације. Историју српског народа писаће историчари, а не окупатори и колонизатори. Академска честитост и основно родољубље не продају се за шаку сребрњака. Историчари морају да служе истини.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa