Инфо

11. август 2022.11. авг 2022.
Капитен: М. Адамовић (фото: З. Д.)

Капитен: М. Адамовић (фото: З. Д.)

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Победа која је неопходна

Слаб наступ у Ужицу. Раднички прилика за поправни. Припремни меч није репер. Нови Београд саставио искусан састав за сезону у којој циља опстанак
После првог меча у коме је Мачва одиграла добро против изузетног ривала, у Ужицу није успела да задржи тај ниво игре и поражена је напустила стадион крај Ђетиње, претрпевши после много времена пораз од старог ривала Слободе. Све планове је срушио јак старт домаћина и вођство од 2:0 после 14 минута. Убрзо је успостављена равнотежа, али прекасно, уз свакако више добрих прилика за Ужичане.

Ђетиња није пријала Шапчанима, те је време да сада „препливају“ Дунав и прву победу у сезони остваре против екипе која је некада носила надимак „мајстори са Дунава“. У госте за викенд долази Раднички са Новог Београда. Били су већ гости у Шапцу пре непуна два месеца у припроемном дуелу. Мачва је славила, али се тај меч не може узети као репер. Новобеограђани су почели очекиваним поразом у Милановцу, али су у другом колу победили митровачког имењака и у Шабац долазе оптимистично. Током лета су одабрали играчи са друголигашким искуством, сачувавши готово цео тим из претходне сезоне. Стрелац првог гола по повратку међу друголигаше био је Стоисављевић. Примарни циљ је опстанак.

Слобода (У) – Мачва 2:1 (2:0)
Ужице. Гледалаца: 1.000. Гл. судија: Александар Лукић (Ваљево); помоћници: Тубић (Крагујевац) и Чотрић (Лозница). Стрелци: Е. Глишовић у 9. и Шушњар у 14. минуту за Слободу; Пејовић у 90+4 за Мачву. Жути картони: Ристић (Слобода) и Ристивојевић (Мачва).
МАЧВА: Самуровић, Јевтић, Пешић, Ристивојевић (Вук Марковић), Поповић (Арнаутовић), Белић (Пејовић), Враштановић, Марјановић, Адамовић, Радуновић (Тримановић), Мијаиловић (Арамбашић).


Пре старта сезоне говорило се о могућности да Раднички одустане од Прве лиге због недостатка средстава, међутим све је остало на гласинама, изграђен је сасвим солидан тим.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa