Инфо

27. октобар 2022.27. окт 2022.
Шампиони и најпријатније изненађење (фото: ФК Санрајс фб)

Шампиони и најпријатније изненађење (фото: ФК Санрајс фб)

ФУДБАЛ: КУП ИСТАНБУЛА 2010. ГОДИШТЕ

Излазак сунца изнад Истанбула

Тријумф у изузетној конкуренцији. Посебна атмосфера на стадиону. Пет утакмица – пет победа, један примљен гол. Честитке свих ривала. Заједнички успех свих
Фудбалери екипе Санрајс (Sunrise), рођени 2010. године, остварили су међународни успех освојивши победнички пехар на Купу Истанбула, међународном надметању где су наступили клубови из више европских држава. Предвођени тренером Марком Савићем, остварили су свих пет победа.

У групној фази су надиграли ривале убедљиво: Газиантеп 11:0, Трабзон 9:0 и Кампионе 5:0. Следило је полуфинале и меч против Лудогоретса (Бугарска). Бугари су били фаворити, међутим у тешком мечу, гол одлуке постигли су Шапчани. Финале је донело окршај против чувеног Фенербахчеа.



Атмосфера на стадиону је била одлична. Домаћин свакако фаворит повео је у првом полувремену, али су у наставку изабраници тренера Савића постигли три гола остварили победу и заслужили победнички пехар. Уз екипну титулу, Санрајс је имао и најбољег играча Турнира Огњена Бајића.

-Велики успех, пре свега ових сјајних момака који напредују на сваком тренингу и исказују, уз фудбалско знање и велику менталну снагу неопходну за сваког спортисту. Успех и за клуб, управу, мене, али и успех родитеља који су ту увек, круга спонзора без којих наступ на оваквим такмичењима не би био могућ, али и наставника, професора и свих који имају разумевање за ове момке. Свима још једном велико хвала. Тренутак славља, честитки градоначелника Истанбула и других учесника никада нећемо заборавити – истакао је тренер Марко Савић.

Шапчани досегли врх – ФК Санрајс (фото: ФК Санрајс фб)


Наранџасти дрес Санрајса носили су: Урош Савић, Александар Босанац, Немања Лукић, Огњен Исаковић, Андреј Петровић, Огњен Чобанов, Алекса Петровић, Павле Јовановић, Андреј Тошић, Божидар Јеремић, Матеа Стојановић, Виктор Гаваловски, Марко Станојевић, Михаило Угљешић, Огњен Бајић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa