Инфо

17. новембар 2022.17. нов 2022.
ФБ страница председника општине Богатић Милана Дамњановића

ФБ страница председника општине Богатић Милана Дамњановића

Одржана 21. седница СО Богатић

Усвојен други ребаланс буџета

У Богатићу је у среду, 9. новембра, одржана 21. прва седница на којој су се одборници Скупштине Општине изјашњавали о 12 тачака дневног реда, а једна од најзначајнијих била је Одлука о другом ребалансу општинског буџета за текућу годину. Усвојена је и Одлука о радном времену угоститељских, трговинских и занатских објеката, као и Оперативни план зимског одржавања путева и улица на подручју општине Богатић за 2022/2023 годину.

Одборници су изгласали и предлог Одлуке о покретању поступка прибављања непокретности у јавну својину непосредном погодбом катастарске парцеле у Црној Бари, ради проширења месног гробља.

Изгласано је и Решење о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2023. годину и одређивање просечних цена одговарајућих непокретности на основу којих је за текућу годину утврђена основица пореза на имовину за непокретности обвезника који не воде пословне књиге, које се налазе у најопремљенијој зони.
На овом заседању на место директора Културно-образовног центра Богатић, на период од четири године, именован је Иван Остојић, магистар наука из области општег музичког образовања, из Салаша Црнобарског.

“Културно-образовни центар Богатић, представља уникатну мешавину која негује културно-уметничке активности, информативни сектор и квалитетну забаву. Богат садржај нуди књижевни и трибински програм, музички, ликовни, едукативни, музејски програм и филмски и уметнички програм. Наведени програми су намењени најпре младима, широј публици, професионалцима, али и свима који разумеју суштину неговања традиционалних вредности и стварања нових уметничких токова. Мисија установе се огледа у задовољавању културних потреба најшире публике, али истовремено и у креирању нових критеријума и вредности. Делатност КОЦ-а, поред већ устаљених активности и програмске шеме, је потребно проширити, трагајући за новим моделима културне делатности, водећи пре свега рачуна о одржавању високог квалитета програма, али и неговању традиције поднебља из којег долазима.

Потребно је остварити што чвршће контакте са институцијама културе у нашој земљи, али и са институцијама у иностранству, најпре у окружењу, а потом и шире”, рекао је у свом обраћању Остојић.
Такође, разрешен је члан Школског одбора Основне школе “Никола Тесла” Дубље и два члана Управног одбора Предшколске установе “Слава Ковић” Богатић, а потом су именовани нови.
ФБ страница председника општине Богатић Милана Дамњановића

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa