Инфо

13. април 2023.13. апр 2023.
Јелена  Ђурђевић, Фото: "Глас Подриња"

Јелена Ђурђевић, Фото: "Глас Подриња"

Завршена Недеља инклузивне културе

Пример другима, са жељом да лепа идеја настави да живи

Манифестација први пут покренута у Шапцу ове године у организацији Основне школе за децу са сметњама у развоју и инвалидитетом „Свети Сава“ , Недеља инклузивне културе, одржана је током целе протекле седмице. Оцена Јелене Ђурђевић, директорке образовне установе која је организовала јединствен догађај у Србији са више од стотину учесника и 20 активности и уз укљученост бројних установа, организација и гостију са стране је да је све протекло како су очекивали.

-Све је протекло како смо замислили у смислу активности и броја учесника, врло смо задовољни за први пут, за једну овакву манифестацију. Анимирали смо један део јавности, деца из средњих школа су се највише одазвала. Изузетно нам је драго због тога, али генерално, што се тиче наше популације, треба порадити мало на том моменту освешћивања људи, да је јако важно укључити већи број грађана и подићи свест о значају таквих активности. Нашем друштву треба још времена да достигне неки степен развоја да такве манифестације буду много посећеније- подвлачи Ђурђевићева и додаје да као мала установа немају довољно ресурса да наставе са одржавањем те манифестације, али да би волели да лепа идеја настави да живи.

Фото: "Глас Подриња"


-Желели бисмо да то препустимо нашем Граду уколико буду заинтересовани да наставе са одржавањем Недеље инклузивне културе. Ми смо мала установа чији су капацитети заиста скромни. За нас је ово био изузетан напор поред наших редовних активности са децом, заиста смо се ангажовали ових седам дана, а ни финансијски моменат уопште није занемарљив. Дали смо пример како треба, ту смо здушно да помогнемо, подржимо, учествујемо, али бисмо волели да организацију преузме, на пример, Град или нека друга јавна установа из нашег града- истиче директорка школе.

Емпатију и разумевање треба неговати и подржати друштво једнаких могућности за све, порука је прожета кроз радионице, предавања, дружења, промоције књига и бројне друге активности током манифестације која треба да настави да живи, негујући вредности на којима почива свако здраво друштво.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa